Se încarcă...

Descriere și istoric

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de telecomunicații și tehnologie din lume, cu o vastă experiență în comunicații, convergență și Internet of Things, precum și în promovarea serviciilor financiare mobile și transformarea digitală pe piețele emergente.

Vodafone este prezent în România din 1997. De-a lungul anilor, operatorul a investit în inovație și este primul care a furnizat serviciile de GPRS (2001), 3G (2005), 4G (2012) si 5G (2019). Printre premierele Vodafone România pe piața locală se numără primul serviciu de call center (1997), prima fundație corporativă (1998), lansarea serviciului de SMS, a celui de date și fax în 1998, primul sistem de recunoaștere automată a discursului (2014), prima rețea NB-IoT (2018) și prima rețea 5G (2019). Incepand din 2019, Vodafone Romania a devenit operator de servicii convergente.

Compania Vodafone a fost înfiinţată în 1984 ca o divizie a Racal Electronics Plc., cunoscută atunci ca Racal Telecomms Limited. În octombrie 1988, aproximativ 20% din capitalul companiei a fost oferit publicului. Racal Telecom Limited s-a desprins în totalitate de Racal Electronics Plc. şi a devenit o companie independentă în septembrie 1991, dată la care şi-a schimbat numele în Vodafone Group Plc. La 29 iunie 1999, în urma fuziunii cu AirTouch Communications, Inc. ("AirTouch"), compania şi-a schimbat numele în Vodafone AirTouch Plc, dar, în urma aprobării date de către acţionari în cadrul Întâlnirii Generale, a revenit la vechiul nume de Vodafone Group Plc, la data de 28 iulie 2000. Detalii complete despre Vodafone sunt disponibile aici:

Misiune

În calitate de operator de telecomunicații, misiunea pe care ne-am asumat-o încă de la început este să conectăm România și să construim un viitor digital mai bun în care oamenii sunt conectați cu tot ceea ce e important pentru ei.

Credem că toată lumea are dreptul să se bucure de beneficiile unei lumi mai bine conectate, iar nimeni nu ar trebui lăsat în urmă.

Vrem să ne îndeplinim viziunea în timp ce minimizăm impactul nostru asupra planetei.

Împreună putem

Viziune

„Împreună putem” este viziunea prin care Vodafone își continuă misiunea de a contribui la societatea digitală în care nimeni nu este lăsat în urmă, reducând în același timp impactul asupra mediului. Astfel, Vodafone accentuează rolul pe care fiecare individ îl poate avea în schimbarea în bine a societății, cu ajutorul tehnologiei. Poziționarea de brand a Vodafone este inspirată de studiul derulat de companie în rândul consumatorilor, care a arătat cum tehnologia s-a transformat dintr-un instrument care stimulează oamenii la nivel personal într-o componentă esențială care poate genera impact în dezvoltarea durabilă a societății. Sub promisiunea „Împreună putem”, compania va continua eforturile de dezvoltare a rețelelor sale Gigabit pentru a îmbunătăți conectarea oamenilor și a comunităților, a folosi tehnologia pentru a reduce emisiile de carbon, pentru a susține educația, sectorul medical și pentru a crea o societate incluzivă și durabilă.

Obiectiv

Societate digitală

Credem într-o societate digitală conectată, în care datele circulă cu viteză în timp ce conectează oameni, comunități și lucruri la internet mai rapid și mai bine ca niciodată. Rețelele Gigabit și cele IoT permit dezvoltarea inovațiilor și a tehnologiilor incredibile pentru a ne ajuta să ne facem viața mai ușoară, mai sănătoasă, mai inteligentă și mai bună.

Rețele Gigabit – conectarea a peste 250 de milioane de oameni la rețelele noastre de ultimă generație până în 2025.

Soluții IoT – conectarea a peste 150 de milioane de vehicule până în 2025.


Incluziune pentru toți

Credem că oportunitățile și promisiunile unui viitor digital mai bun ar trebui să fie accesibile tuturor și ne angajăm să ne asigurăm că cei mai vulnerabili nu sunt lăsați în urmă în călătoria către acel viitor. Prin intermediul tehnologiei noastre, vom lucra pentru a elimina diferențele existente și pentru a ajuta oamenii să contribuie în mod egal și pe deplin la societate.

Cel mai bun angajator pentru femei – ne dorim să devenim cel mai bun angajator pentru femei până în 2025 și să sprijinim mii de femei cu înalte calificări să se dezvolte pe plan profesional și personal. Sprijinirea tinerilor – ne dorim să conectăm 10 milioane de tineri la abilități și locuri de muncă digitale până în 2022 și să pregătim următoarea generație pentru economia digitală de mâine


Planetă

Credem că este necesară o acțiune urgentă și susținută pentru a aborda schimbările climatice. Succesul în afaceri nu ar trebui să vină cu un cost pentru mediu. Prin angajamentul nostru de a reduce la jumătate impactul nostru asupra mediului, vom contribui la asigurarea unui viitor sustenabil pentru toți.

Vodafone România utilizează tehnologii avansate pentru reducerea amprentei de carbon, mărirea eficienței energetice și protejarea planetei. Decizia de a achiziționa 100% energie verde pentru derularea operațiunilor începând cu luna ianuarie 2020 a fost completată de cea a unei investiții multianuale, cu scopul de a mări eficiența energetică a companiei și a reduce impactul creat asupra mediului.

Date fiscale Vodafone România

 • S.C. Vodafone România S.A., Bucureşti
 • Globalworth Tower, strada Barbu Văcărescu nr. 201, etaj 4, sector 2
 • RO 8971726, CUI 8971726
 • J409852/1996
 • Capital social subscris şi vărsat de 115.916.554,45 RON
 • Operator de date cu caracter personal înregistrat în registrul de evidenţă a prelucrărilor de date cu caracter personal sub nr. 17 şi nr. 2191.

Apartenența la Grupul Vodafone ne permite să le oferim clienților noștri servicii noi și inovatoare, oferte unice și o gamă variată de produse exclusive la prețuri avantajoase. În Europa, Vodafone are cea mai mare rețea 5G, iar în România suntem primul operator care a lansat serviciile 5G încă din prima parte a anului 2019.

Portofoliul complet de soluții de comunicare Vodafone România acoperă toate nevoile utilizatorilor, persoane fizice și companii. Clienții noștri au la dispoziție:

 • Soluții complete de comunicare, voce mobilă, date mobile, la nivel național cât și în roaming, în regim prepaid sau postpaid.
 • Soluții de servicii fixe, ce includ internet fix de mare viteză, TV, apeluri fixe.
 • Soluții de tip IoT, Asigurări și Securitate.
 • Pentru clienții Business oferim o suită de servicii mobile, fixe, convergente, pentru a susține nevoile acestora de comunicare, în permanență creștere și dinamice.
 • Tot pentru clienții Business oferim o gamă diversificată de servicii IoT, Cloud&Security, ce includ și apeluri internaționale, IP tranzit și messaging.
 • Ofertele noastre convergente includ servicii mobile, fixe, precum și conținut de înaltă calitate.
 • Fundația Vodafone participă din 1998 la proiecte de sustinere și dezvoltare a comunității, având peste 1100 de programe derulate, mai mult de 700 ONG-uri partenere în întreaga țară și peste 2,7 milioane de beneficiari, copii, tineri, vârstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic.
 • Nu în ultimul rând, avem cea mai bună rețea din România, recunoscută de 6 ori consecutiv de către operatorul independent P3 communications, actualmente Umlaut AG.

Compania Vodafone a fost înfiinţată în 1984 ca o divizie a Racal Electronics Plc., cunoscută atunci ca Racal Telecomms Limited. În octombrie 1988, aproximativ 20% din capitalul companiei a fost oferit publicului. Racal Telecom Limited s-a desprins în totalitate de Racal Electronics Plc. şi a devenit o companie independentă în septembrie 1991, dată la care şi-a schimbat numele în Vodafone Group Plc.

La 29 iunie 1999, în urma fuziunii cu AirTouch Communications Inc. ("AirTouch"), compania şi-a schimbat numele în Vodafone AirTouch Plc., dar, în urma aprobării date de către acţionari în cadrul Întâlnirii Generale, a revenit la vechiul nume de Vodafone Group Plc., la data de 28 iulie 2000.

La 31 martie 2009, Grupul Vodafone număra 303 milioane de clienţi în întreaga lume. La 31 martie 2015, Vodafone avea 445,8 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile şi 12 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix. Astăzi, Vodafone Group Plc. este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe. Vodafone are divizii în 26 de ţări, 54 de reţele partenere în întreaga lume şi operaţiuni de broadband fix în 17 ţări. Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc.

La început, cei care au fondat compania Vodafone se adresau oamenilor de afaceri britanici, agenţilor de vânzări, jurnaliştilor, doctorilor şi medicilor veterinari. La treizeci de ani de la acele momente, printre clienţii Vodafone se numără astăzi de la tineri din Europa, India şi Africa la unele dintre cele mai mari companii multinaţionale din întreaga lume. În timp ce business-ul nostru s-a schimbat radical în ultimii treizeci de ani, misiunea noastră a rămas aceeaşi: aceea de a continua să îi sprijinim pe clienţii noştri, oricine şi oriunde ar fi, prin calitatea conectivităţii, într-o vreme în care comunicaţiile mobile şi internetul mobil au ajuns să transforme societatea într-un mod care era de neimaginat în anii ’80.

Vezi aici momentele de referință din istoria Vodafone România