Se încarcă...

Roaming pentru utilizatorii Cartela Vodafone

Se încarcă...
 • Oferte și tarife roaming

  Vodafone World

  Ține legătura cu cei din ţară ori de câte ori
  te afli în străinătate cu ofertele speciale
  de roaming.

  Vezi detalii -
 • Sfaturi utile pentru o călătorie sigură

  faturi utile pentru o călătorie sigură

  Pentru că dorim să fii în siguranță atunci când călătorești, am întocmit o listă de sfaturi practice, menite să te ajute să eviți anumite situații riscante.

  Vezi detalii -

Warning - Serviciul de Roaming în Spațiul Economic European (SEE)

Începând cu 15 iunie 2017, beneficiile naționale incluse în Oferta (minute naționale, SMS-uri naționale, MB internet pe mobil) sunt disponibile pentru comunicații în roaming, inițiate și terminate în rețelele operatorilor din SEE (Uniunea Europeană, Islanda, Lichtenstein și Norvegia), în limita Politicii de Utilizare Rezonabilă descrisă mai jos.

Serviciul de roaming în SEE este compatibil doar cu anumite Oferte, conform portofoliului comercial Vodafone.

Politica de utilizare rezonabilă a serviciilor de roaming în SEE

În situaţia unei utilizări excesive, abuzive sau anormale a Serviciului de roaming in SEE, conform Regulamentului de roaming UE 531/2012 modificat şi completat de Regulamentul UE 2016/2286, Vodafone are dreptul să aplice următoarele tarife (în Eurocredit): 0,032€ credit /minut apel efectuat către statele din SEE, 0,0108€ credit /minut apel primit, 0,01€ credit /SMS, 0,00752€ credit /MB.

Beneficiile de internet pe mobil incluse în Oferte (inclusiv bonusuri sau alte beneficii) sunt limitate pentru consumul în Roaming în SEE în conformitate cu prevederile art. 4 din Regulamentul nr. 2016/2286.  Volumul de internet pe mobil disponibil în Roaming în SEE, exprimat în MB, se calculează utilizând următoarea formulă:

2x Prețul Ofertei naționale
 
0,00752

După depășirea limitei, Vodafone are dreptul să aplice tariful de 0,00752€ credit (fără TVA) /MB.

Ce înseamnă o utilizare excesivă, abuzivă sau anormală a Serviciului de roaming în SEE? ​►

Conform Regulamentului de roaming UE 531/2012 modificat şi completat de Regulamentul UE 2016/2286, pentru a determina dacă o utilizare este excesivă, abuzivă şi anormală vor fi analizaţi următorii indicatori obiectivi:

 • Indicatori privind prezenţa fizică (conectarea cartelei SIM) şi consumul (apelurile, SMS-urile sau traficul de internet), în mod cumulat şi pentru o perioadă de cel puţin 4 luni. Astfel, se înţelege că Serviciile sunt utilizate abuziv în Roaming dacă, pe o durată de 4 luni consecutive:
 • consumul de servicii în Roaming, pentru fiecare tip de serviciu în parte (apeluri, SMS-uri, trafic de internet), excede consumul la nivel național,
 • conectarea cartelei SIM se realizează predominant în Roaming, raportat la conectarea Cartelei la nivel național.
 • O perioadă lungă de inactivitate a unei Cartele SIM, asociată unei utilizări preponderente sau chiar exclusive în roaming
 • Cumpărarea și utilizarea succesivă în roaming a mai multor cartele SIM de către același client.

Aceşti indicatori reprezintă dovada unei utilizări excesive, abuzive şi anormale a serviciilor de Roaming.

În cazul în care există dovezi bazate pe indicatorii obiectivi menționați mai sus, Vodafone avertizează Clientul cu privire la comportamentul detectat înainte de a aplica tarifele de mai sus. Din momentul avertizării, în absența unei modificări a comportamentului de consum într-un termen de două săptămâni, Vodafone poate aplica tarifele menționate mai sus. Vodafone încetează să aplice aceste tarife de îndată ce comportamentul Clientului nu mai indică riscul unei utilizări abuzive sau anormale a serviciilor de roaming.