Se încarcă...

Roaming pentru utilizatorii Cartela Vodafone

Se încarcă...
 • Oferte și tarife roaming

  Vodafone World

  Ține legătura cu cei din ţară ori de câte ori
  te afli în străinătate cu ofertele speciale
  de roaming.

  Vezi detalii -
 • Sfaturi utile pentru o călătorie sigură

  faturi utile pentru o călătorie sigură

  Pentru că dorim să fii în siguranță atunci când călătorești, am întocmit o listă de sfaturi practice, menite să te ajute să eviți anumite situații riscante.

  Vezi detalii -

Warning - Serviciul de Roaming în Spațiul Economic European (SEE)

Începând cu 15 iunie 2017, beneficiile naționale incluse în Ofertele cu roaming (minute naționale, SMS-uri naționale, MB internet pe mobil) sunt disponibile pentru comunicațîi în roaming, în rețelele operatorilor din SEE (Uniunea Europeană, Islanda, Lichtenstein și Norvegia), în limita Politicii de Utilizare Rezonabilă descrisă mai jos. Din aceste beneficii se vor scădea minutele și SMS-urile inițiate precum și MB internet pe mobil consumat.

Serviciul de roaming în SEE este compatibil doar cu anumite Oferte, conform portofoliului comercial Vodafone.

Serviciul de roaming în SEE se poate utiliza doar pentru călătorii ocazionale, nu este dedicat pentru utilizare preponderentă sau permanentă în roaming.

Politica de utilizare rezonabilă a serviciilor de roaming în SEE

Politica de utilizare rezonabilă are ca scop evitarea unei utilizări excesive, abuzive sau anormale a Serviciului de roaming în SEE, conform Regulamentului de roaming UE 531/2012 modificat şi completat de Regulamentul UE 2016/2286. Conform prevederilor legale, în cazul depistării unui astfel de comportament sau în lipsa dovedirii unor legături stabile cu România, Vodafone are dreptul să aplice următoarele tarife (în Eurocredit) denumite Suprataxă: 0,032€ credit/minut apel efectuat către statele din SEE, 0,0091€ credit/minut apel primit, 0,01€ credit/SMS, 0,006€ credit/MB.

Beneficiile de internet pe mobil incluse în Oferte (inclusiv bonusuri sau alte beneficii) sunt limitate pentru consumul în roaming în SEE în conformitate cu prevederile art. 4 din Regulamentul nr. 2016/2286. Volumul de internet pe mobil disponibil în roaming, în SEE, exprimat în MB, se calculează utilizând următoarea formulă:

2x Prețul Ofertei naționale
 
0,006

După depășirea limitei, Vodafone are dreptul să aplice tariful de 0,006€ credit (fără TVA) /MB.

Ce înseamna politica de utilizare rezonabilă a serviciilor de roaming în SEE și ce măsuri poate aplica Vodafone în cazul încălcării acestei politici? ​►

Conform Regulamentului de roaming UE 531/2012 modificat şi completat de Regulamentul UE 2016/2286, pentru a determina dacă o utilizare este excesivă, abuzivă şi anormală vor fi luate în considerare oricare dintre următoarele criterii și mecanisme de control:

 • rezidența/domiciliul în România a utilizatorului de servicii de Roaming reglementat sau prezentarea unor dovezi care să susțină legăturile stabile cu România (ex. prin prezentarea cărții de identitate cu domiciliul în România, a unui permis de ședere/de muncă valabil, a unei adeverințe de studii etc.)
 • indicatori obiectivi privind prezenţa fizică (conectarea cartelei SIM) şi consumul (apelurile, SMS-urile sau traficul de internet), majoritar în roaming SEE față de consumul și prezența națională, în mod cumulat şi pentru o perioadă de cel puţin 4 luni
 • indicatori obiectivi privind inactivitatea unei Cartele SIM pe teritoriul național, asociată unei utilizări preponderente sau chiar exclusive în roaming
 • indicatori obiectivi privind cumpărarea și utilizarea succesivă în roaming a mai multor cartele SIM de către același client
 • revânzarea de servicii Vodafone sau cartele SIM

Aceşti indicatori reprezintă dovada unei utilizări excesive, abuzive şi anormale a serviciilor de Roaming.

În cazul în care există dovezi bazate pe criteriile și indicatorii obiectivi menționați mai sus, Vodafone avertizează Clientul cu privire la comportamentul detectat înainte de a aplica tarifele de mai sus (Suprataxa). Din momentul avertizării, în absența unei modificări a comportamentului de consum într-un termen de două săptămâni și a dovedirii rezidenței/legăturilor stabile cu România, Vodafone poate aplica Suprataxa menționată mai sus. Vodafone încetează să aplice Suprataxa de îndată ce comportamentul Clientului nu mai indică riscul unei utilizări abuzive sau anormale a serviciilor de roaming și acesta face dovada rezidenței/legăturilor stabile cu România.

Vodafone are dreptul să solicite la momentul semnării contractului/achiziționării unei oferte preplătite cu acces la serviciul de Roaming reglementat sau oricând pe perioada de derulare a contractului/relației cu Vodafone dovada faptului că titularul contractului/utilizatorul are domiciliu sau legături stabile cu România. În cazul în care această dovadă este solicitată pe parcursul derulării relației cu Vodafone, titularul contractului/utilizatorul SIM-ului cartelei preplătite trebuie să se prezinte într-un magazin Vodafone cu SIM-ul utilizat și documentele originale în vederea dovedirii legăturilor stabile cu România.

În vederea evitării fraudelor, Clientul trebuie să facă dovada că este utilizatorul SIM-ului cartelei preplătite/titularul contractului, conform procedurilor Vodafone.

Pentru clarificări cu privire la măsurile aplicate de Vodafone, Clientul poate apela gratuit serviciul de relații cu clienții *222. În cazul în care Clientul consideră că măsurile aplicate de Vodafone nu sunt corecte sau sunt excesive, poate depune o sesizare urmând procedura de soluționare a reclamațiilor. Totodată, Clientul poate opta pentru o metodă de soluţionare alternativă a sesizării sale, ca de exemplu prin intermediul autorităţii de reglementare (ANCOM), a oficiilor de protecţie a consumatorilor din ţara (www.anpc.gov.ro) sau prin intermediul platformei S.O.L.

 

Consultă aici ultima versiune a termenilor și condițiior generale pentru serviciile prepaid.