Se încarcă...

Asistență

Înapoi

Wi-Free

 
Wi-Free în străinătate. În ce țări mă pot conecta la Wi-Free?

Serviciul Wi-Free este disponibil internațional, așa că te poți conecta gratuit la milioane de locații în străinătate. În funcție de țară în care te afli, numele rețelei " Wi-Free" poate fi diferit. Modalitatea de conectare este aceeași ca în România, iar numele de utilizator și parola pentru a te autentifica rămân și ele neschimbate.

Rețelele Wi-Free disponibile în prezent sunt:

Irlanda :Horizon Wi-Free
Olanda: UPC Wi-FiSpots

 
 
   
Unde pot gasi hotspot-uri WiFree?

Rețeaua Wi-Free este emisă de modem-urile Thomson TGW870, Cisco EPC 3925, Technicolor 7200, Ubee EVW3226 și Connect Box. Smartphone-uri, tablete, laptop-uri sau alte dispozitive echipate cu o placă de retea wireless se pot conecta la rețeaua Wi-Free, emisă de oricare din aceste modemuri. Ca să te conectezi la rețeaua Wi-Free trebuie să configurezi conexiunea la dispozitiv utilizând numele de utilizator MyVodafone Fix&TV și parola configurată pentru serviciul Wi-Free.

 
 
   
Cât de sigur este traficul de date prin Wi-Free?

Rețeaua Wi-Free se bucură de același nivel de securitate ca și rețeaua wireless personală.

Securitatea rețelei wireless personală nu este afectată de Wi-Free. Utilizatorul este însă responsabil pentru acțiunile sale, atunci când navighează pe internet.

Proprietarii de hotspoturi Wi-Free nu sunt responsabili pentru activitățile desfășurate de către useri, atunci când sunt conectați la acestea.

 
 
   
Am uitat parola Wi-Free. Ce pot să fac?

Poți schimba parola Wi-Free în orice moment, accesând meniul "Produsele mele" din contul tău online MyVodafone Fix & TV.

 
 
   
Este serviciul Wi-Free supus unei taxe?

Wi-Free este oferit gratuit. Singura condiție este să ai un abonament la serviciul de internet activ.

 
 
   
Va fi afectata viteza mea de internet de prezența Wi-Free pe modem?

Wi-Free are provizionată propria lățime de bandă (viteză), care este prevăzută special pentru acest serviciu. Această viteză este împărțită de către toate dispozitivele (maxim 5) conectate la același hotspot Wi-Free. Numărul de dispozitive capabile să se conecteze simultan cu același cont la Wi-Free este limitat la 5, pentru fiecare client.

Toate serviciile de internet sunt disponibile prin Wi-Free și se oferă utilizarea nelimitată a datelor.

Viteza abonamentului tău personal de Internet nu va fi afectată de Wi-Free.

 
 
   
La ce rețea mă conectez dacă ambele rețele wireless (personală și Wi-Free) sunt disponibile?

Rețeaua wireless personală este întotdeauna preferata rețelei Wi-Free. Nu te vei conecta în mod automat la rețeaua Wi-Free la domiciliu, deoarece rețeaua personală wireless folosește întreaga capacitate a conexiunii tale de Internet, pe când rețeaua Wi-Free oferă o lățime de bandă de doar 10 Mbps.

Se poate întâmpla ca dispozitivele mobile să afișeze alte hotspot-uri Wi-Free în aceeași clădire (de exemplu, de la vecini).

Prin urmare, în funcție de dispozitiv, Wi-Free poate fi selectat și este posibil să nu benefiezi de întreaga capacitate a conexiunii personale de internet. În acest caz, ar trebui să treci manual pe rețeaua Wi-Fi personală din setările telefonului mobil, pentru a profita la maxim de viteza contractată prin abonamentul la serviciul de internet.

 
 
   
Ce trebuie sa fac pentru a utiliza Wi-Free

În primul rând, trebuie să folosești serviciile de internet fix de la Vodafone.

Înregistrare e foarte rapidă, în 3 pasi simpli:

  • Intră în contul tău MyVodafone Fix&TV, pe MyVodafone Fix&TV
  • Mergi în secțiunea “Wi-Free” din meniul “Produse și servicii”;
  • Configurează parola dedicată serviciului Wi-Free.

Apoi, pe dispozitivul tău mobil, alegi rețeaua Wi-Free, introduci numele de utilizator MyVodafone Fix&TV și parola recent configurată și apoi te vei conecta automat de fiecare dată când intri în aria de acoperire a rețelei Wi-Free.

 
 
   
Ce dispozitive pot folosi cu Wi-Free?

În principiu, pentru a te conecta la Wi-Free, poți folosi toate dispozitivele cu un receptor WLAN integrat (iPhone, iPad, telefoane și tablete Android / Windows).

 
 
   
Ce este Wi-Free?

Wi-Free este un serviciu suplimentar de internet, cu ajutorul căruia clienții existenți ai serviciului de internet fix pot naviga gratuit și în afara casei, folosind sute de mii de hotspot-uri.