Se încarcă...

Asistență

Înapoi

Întrebări și răspunsuri despre IPv6

Ce este IPv6?

IPv6 (Internet Protocol Version 6) este o noua generație de adrese internet protocol, care este în esență o actualizare a IP Version 4 (IPv4). Un Protocol Internet – în mod uzual denumit IP – este un set de standarde agreate referitoare la modul în care funcționează internetul. A fost implementat în mod oficial în 1982 și asigură regulile tehnice prin care Internetul este la fel peste tot în lume. Bazele IPv6 sunt asemănătoare celor ale IPv4 – dispozitivele pot folosi IPv6 ca adrese sursă și destinație pentru a face posibilă transmisia pachetelor prin rețea.

Cum a aparut subiectul IPv6?

Adresele IPv4 sunt pe terminate, în special pentru că foarte mulți oameni, mult mai mult decât s-a estimat vreodată, folosesc internetul în modalități care nu au fost prevăzute inițial, precum video, chat, email și așa mai departe. De aici rezultă nevoia de mai multe adrese IP.

Vodafone a implementat IPv6?

Da, Vodafone a început să lucreze la proiectul IPv6 în urma cu câțiva ani – în momentul în care scenariul lipsei de spațiu pentru adrese IPv4 a devenit o realitate.

De ce a implementat Vodafone IPv6?

Adresele IP unice IPv4 sunt din ce în ce mai rare.

A existat vreun avantaj specific pentru clienții Vodafone după implementarea IPv6?

Nu a fost niciun beneficiu direct – avantajele pe termen mai lung pentru clienți sunt acelea că orice dispozitiv pe care îl deține clientul poate obține o adresă IP unică – ceea ce va permite comunicarea directă cu aceste dispozitive (de exemplu o cameră video accesibilă remote).

Conexiunile Vodafone au fost mai stabile după implementarea IPv6?

Stabilitatea rețelei nu a fost afectată în niciun fel.