Se încarcă...

Asistență

Înapoi

Internet

 
Intâmpini dificultăți cu Kit-ul Wifi Booster?

Oprește alimentarea prizelor, deconectează amplificatoarele, reconectează-le și pornește-le. Dacă sunt sincronizate și funcționează corect, va fi aprins doar indicatorul luminos de alimentare.

 
 
   
Probleme de conectare la rețea
  • Conexiunea fizică dintre PC și modem nu este realizată corespunzător (cabluri conectate incorect).
  • Selectează meniul Tools din browser-ul pe care îl folosești după care alege opțiunea Internet Options. În noua fereastră deschisă selectează tab-ul Connections și apoi opțiunea Lan Settings. În noua fereastră nici una dintre cele 3 opțiuni existente nu trebuie să fie bifate. Opțiunile sunt: "Automatically detect settings/ Use automatic configuration script/ Use a proxy server for your LAN"
  • Trebuie să selectezi meniul File din browser și să debifezi opțiunea "Work Offline"
  • Modem-ul trebuie să fie sincronizat. Acest lucru se verifică prin a observa dacă led-ul de "Online" este aprins continuu.

Cablul (UTP sau USB) trebuie să fie introdus corect atât în modem cât și în calculator (placa de rețea sau portul USB). Dacă led-ul "Online" de pe modem este stins înseamnă că nu există conectivitate între modem și PC. Trebuie sa verifici cablul între modem și calculator și instalarea corectă a driverelor pentru placa de rețea sau USB.

Dacă folosești un proxy server, te rugăm să dezactivezi această opțiune dacă ai probleme în accesarea Internetul-ui. Pentru a ajunge la această opțiune, în browser-ul Internet Explorer (exemplu) trebuie parcurgi următorii pași: se deschide Internet Explorer -> Tools -> Connections -> LAN Settings.

 
 
   
Pot beneficia de IP static? Ce trebuie să fac pentru a avea IP static?

Clienții Vodafone (persoane fizice) nu beneficiază de IP static. IP-urile statice sunt disponibile doar clienților care încheie contracte pe persoană juridică.

 
 
   
Care sunt pașii pentru a seta IP-ul / DNS-ul pe automat, prin DHCP?

Se apasă butonul de START, se selectează opțiunea Control Panel și se alege opțiunea Network Connections. Se selectează iconița Local Area Connection, se dă un click dreapta și se alege opțiunea Properties.

Din noua fereastră se selectează cu dublu click opțiunea Internet Protocol TCP / IP, deschizându-se astfel o altă fereastră în care se bifează opțiunile "Obtain an IP address automatically" și "Obtain DNS server address automatically".

Se apasă OK pentru a închide ferestrele deschise anterior.

 
 
   
Am schimbat sistemul de operare Windows și am uitat IP-ul/DNS-ul

IP-ul/DNS-ul trebuie să fie setate pe automat. Conexiunea la internet prin modemul UPC necesită alocarea unui IP dinamic prin DHCP.

 
 
   
Întrebări și răspunsuri despre IPv6

Ce este IPv6?

IPv6 (Internet Protocol Version 6) este o noua generație de adrese internet protocol, care este în esență o actualizare a IP Version 4 (IPv4). Un Protocol Internet – în mod uzual denumit IP – este un set de standarde agreate referitoare la modul în care funcționează internetul. A fost implementat în mod oficial în 1982 și asigură regulile tehnice prin care Internetul este la fel peste tot în lume. Bazele IPv6 sunt asemănătoare celor ale IPv4 – dispozitivele pot folosi IPv6 ca adrese sursă și destinație pentru a face posibilă transmisia pachetelor prin rețea.

Cum a aparut subiectul IPv6?

Adresele IPv4 sunt pe terminate, în special pentru că foarte mulți oameni, mult mai mult decât s-a estimat vreodată, folosesc internetul în modalități care nu au fost prevăzute inițial, precum video, chat, email și așa mai departe. De aici rezultă nevoia de mai multe adrese IP.

Vodafone a implementat IPv6?

Da, Vodafone a început să lucreze la proiectul IPv6 în urma cu câțiva ani – în momentul în care scenariul lipsei de spațiu pentru adrese IPv4 a devenit o realitate.

De ce a implementat Vodafone IPv6?

Adresele IP unice IPv4 sunt din ce în ce mai rare.

A existat vreun avantaj specific pentru clienții Vodafone după implementarea IPv6?

Nu a fost niciun beneficiu direct – avantajele pe termen mai lung pentru clienți sunt acelea că orice dispozitiv pe care îl deține clientul poate obține o adresă IP unică – ceea ce va permite comunicarea directă cu aceste dispozitive (de exemplu o cameră video accesibilă remote).

Conexiunile Vodafone au fost mai stabile după implementarea IPv6?

Stabilitatea rețelei nu a fost afectată în niciun fel.

 
 
   
De ce nu îmi apare iconița Local Area Connection în bara de start?

Dacă nu apare iconița Local Area Connection în bara de start, se verifică dacă această nu a fost dezactivată. Se apasă butonul de START, se selectează opțiunea Control Panel după care opțiunea Network Connections și selectăm cu click dreapta iconița Local Area Connection de unde se alege opțiunea Enable

 
 
   
Care este limita pentru traficul de date?

Vodafone nu dispune de nici un fel de limitare a vitezei de download, cât și a celei de upload, indiferent de abonament.

 
 
   
Nu funcționează conexiunea wireless. Cum procedez?

Asigură-te că ai activat conexiunea WiFi din meniu telefonului/tabletei sau de pe laptop prin intermediul butoanelor dedicate.

Selectează rețeaua wireless corespunzătoare modemului tău. Denumirea rețelei se găsește inscripționată pe modem.

Introdu parola corespunzătoare rețelei selectate (respectând majusculele).

 
 
   
După instalarea modemului wireless, mi se cere o parolă când încerc să mă conectez la internet

Parola de care ai nevoie se află pe spatele modemului wireless instalat în locația ta. Atenție! Nu este nevoie să introduci decât parola nu și user-ul (SSID) pentru a te putea conecta la internet.