Se încarcă...

Asistență

Înapoi

Definiții termeni S-T

S

SAR : Factor specific de absorbţie ce informează despre cantitatea de energie a undelor radio emise de un radio transmiţător şi la care este expus corpul uman. Limita maximă admisă SAR este de 2.0 watt/kg.

Senzor : O componentă a unui dispozitiv care trimite datele colectate spre a fi interpretate, exemplu accelerometru, giroscop, etc.

SIM : Este un circuit integrat a cărui abreviere provine de la Subscriber Identity Module şi care conţine un număr unic de identificare, informaţii temporare referitoare la reţeaua operatorului de telefonie, o serie de servicii pentru utilizator (de exemplu, stocarea unor contacte) şi două parole: celebrele PIN şi PUK.

Smartphone : Este un termen care descrie telefoanele mobile cu funcții asemănatoare unui computer, care suportă un sistem de operare și o platformă pentru aplicații.

SMS : Acronimul pentru  Short Messaging Service, permite utilizatorilor să trimită si să primească mesaje text pe telefonul mobil.

SMTP : Acronim pentru Simple Mail Transfer Protocol - unul dintre protocoalele standard de trimitere a e-mail-urilor prin intermediul internetului.

Speed Dial : Caracteristică a telefoanelor mobile care permite setarea unei taste pentru a apela automat un contact dacă este apăsat îndelung.

Stand-by time : Volumul de timp pentru care o baterie de telefon încărcată complet poate susține funcționarea telefonului, fără a iniţia sau a primi vreun apel.

Stylus : Este un instrument folosit pentru a lucra cu ecranele de tip touch screen.

SVGA : Rezoluția unor ecrane, fotografii sau videoclipuri cu 800 x 600 pixeli.

Symbian : Este un sistem de operare pentru smarthone-uri și a fost utilizat în mare parte pe terminalele Nokia.

T

T9 : Tehnologie de predicţie a textului introdus prin intermediul tastaturii telefonului mobil. Scopul acestei tehnologii este să ofere utilizatorilor de telefoane mobile posibilitatea de a scrie mult mai rapid orice text prin intermediul tastaturilor simplificate, specifice telefoanelor mobile.

Tastatura QWERTY : Reprezintă o configurație a literelor pe tastatură. Termenul vine de la primele 6 litere din partea stânga de pe randul de sus a unei tastaturi standard englezești și se referă la tastaturile cu o astfel de configurație. In România se folosesc astfel de tastaturi.

TCP/IP : Este prescurtarea de la Transmission Control Protocol / Internet Protocol. Suita de protocoale TCP/IP reprezintă cel mai flexibil protocol de transport disponibil și permite computerelor din întreaga lume, rulând sisteme de operare complet diferite, să comunice între ele.

Temă : Se referă la o setare din telefon ce modifică mai multe elemente simultan, cum ar fi imaginea de fundal, butoane, culori, sunete, etc.    

Tethering : Reprezintă funcția telefoanelor mobile de a se comporta ca un router/modem furnizând acces la internet altor dispozitive, folosind traficul de date mobile de pe cartela SIM. Accesul poate fi oferit mai departe prin Wi-Fi sau cu un cablu de date.

Timp de convorbire : Volumul de timp pentru care o baterie de telefon încărcată complet poate să susţină convorbiri.

Touchscreen : Se referă la ecranele care răspund la atingerea cu un deget și/sau stylus.

Tri-band : Telefoane mobile care pot să funcţioneze pe trei frecvenţe GSM diferite (GSM900, GSM1800 şi GSM1900).