Se încarcă...

Asistență

Înapoi

Roaming

 
Mă aflu în roaming şi mi-am redirecţionat apelurile către un alt număr de telefon. Cum sunt taxat dacă primesc un apel?

Vei fi tarifat la preţul unui apel în roaming, de pe numărul tău pe numărul pe care ai redirecţionat apelurile. În plus, dacă numărul către care ai redirecţionat apelurile se află în roaming, va fi tarifat și acest conform prețurilor valabile și actuale pentru roaming.

 
 
   
Cum pot reîncărca o Cartelă Vodafone din Roaming, dacă sunt pe Cartelă sau pe abonament?

Dacă ești utilizator al Cartelei Vodafone, te afli în roaming şi ai rămas fără credit, poți reîncărca astfel:

 • prin aplicația MyVodafone, direct de pe telefonul tău mobil
 • de pe site-ul mobil, tot de pe telefonul tău mobil
 • pe www.vodafone.ro/reincarcare (prin card bancar)
 • din contul tău MyVodafone, secţiunea Reîncărcare (prin card bancar)
 • apelezi *120# apoi accesezi serviciul Solicită Credit, prin care poţi solicita credit de la o persoană aflată în ţară.

Dacă ai activ un abonament Vodafone în roaming, atunci poţi reîncărca o Cartela Vodafone astfel:

 • online, din contul tău MyVodafone, secţiunea Contul meu > Facturi, plăţi şi reîncărcări (prin card bancar sau prin plată la următoarea factură)
 • pe www.vodafone.ro/reincarcare (prin card bancar)
 • apelezi *144# în oricare dintre următoarele țări: ALBANIA,BAHRAIN, BULGARIA, CEHIA, CROATIA, FRANŢA, GERMANIA, GRECIA, INSULELE MALDIVE, IRLANDA, ISRAEL, ITALIA, MAREA BRITANIE, MAURITIUS, OLANDA, POLONIA, PORTUGALIA, RUSIA, SINGAPORE, SUA, TADJIKISTAN, TAILANDA, TURCIA, UNGARIA.
 
 
   
Care sunt ţările din Spaţiul Economic European (SEE)?

Ţările SEE sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Gibraltar, Grecia, Guadelupa, Guyana Franceză, Insulele Reunion, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria.

 
 
   
Sunt taxaţi interlocutorii din ţară când sunt apelaţi din străinătate?

Atunci când eşti apelat de cineva din străinătate, nu eşti taxat cu nimic, indiferent de ţara din care provin apelurile.

Dacă suni pe cineva aflat în străinătate şi persoana respectivă are număr de România și roaming-ul activat, nu vei fi taxat suplimentar faţă de tarifele naţionale. Apelul sau SMS-urile efectuate se vor scădea din minutele sau SMS-urile incluse în abonamentul sau extraopţiunea activată pe contul tău.

Tarifele și taxele se aplică doar pentru persoanele aflate în străinătate, care au un serviciu de roaming activ, fie că sunt apelate sau apelează pe cineva în ţară.

 
 
   
Sunt taxat dacă am serviciul de roaming activ cât timp mă aflu în ţară?

Nu. Există totuși cazuri speciale în care, dacă te afli în apropierea graniţei şi efectuezi sau primeşti un apel, vei putea fi tarifat suplimentar. Ca să eviți situații de acest gen, dezactivează serviciul şi activează-l doar în situaţiile în care călătoreşti în străinătate.

 
 
   
Pot beneficia de minutele, SMS-urile sau traficul de internet din ţară atunci când sunt în străinătate?

Da, poţi să foloseşti beneficiile incluse în abonamentul sau extraopţiunea activată în ţară doar dacă îţi activezi serviciul de roaming şi extraopţiunea Vodafone roaming pe zi, contra unei taxe zilnice. Poți afla mai multe detalii pe pagina Roaming pe zi.

Dacă te afli în afara țării:

 • intră în aplicația MyVodafone si verifică dacă ai optiunea de Roaming activată, tarifele apelurilor și a servicului de internet. Traficul in aplicație este gratuit.
 • sună la *222 pentru a obţine detalii legate de activarea şi tarifarea apelurilor şi a serviciului de internet atunci când te afli în străinătate. Apelurile către numerele *222 sau +40372022222 sunt taxate ca orice alt apel efectuat din roaming către România.

Dacă vrei să consulți tarifele, să activezi serviciul de roaming sau conexiunea de date, urmează pașii de mai jos:

Dacă ai abonament Vodafone:

 • intră în aplicația MyVodafone > Contul meu > International si Roaming
 • apelează *100# și accesează secțiunile Internațional și roaming > roaming > Notificări Date roaming;
 • apelează *100# și accesează secțiunile Internațional și roaming > roaming > Tarife roaming;
 • apelează *100# și accesează secțiunile Internațional și roaming > roaming > Verifică numărul pe care vrei să îl apelezi.

Dacă ești utilizator al Cartelei Vodafone:

 • intră în aplicația MyVodafone > Contul meu > International și Roaming
 • intră în aplicația MyVodafone > Asistenta > Tarife Roaming
 • apelează *100# și accesează secțiunile Internațional și roaming >roaming (poți activa opțiuni de roaming și poți verifica tarifele de roaming pentru serviciile de voce și date)
 • apelează *100# și accesează secțiunile Internațional și roaming > Extraopțiuni Internațional > Tarife Internaționale Pentru a afla extraopțiunile de roaming pe care le poți activa, apelează *222 și alege secțiunile Internațional și roaming > Extraopțiuni roaming.

Pentru a afla tarifele valabile în roaming apelează *222 și alege secțiunea roaming şi internaţional (dacă eşti utilizator de Cartela Vodafone) sau spune ghidului "tarife roaming" (dacă eşti abonat)

Pentru a afla tarifele internaționale valabile în roaming apelează *222.

 
 
   
Cum pot verifica serviciul Cost Control din roaming?

Cu un simplu click in aplicația MyVodafone daca ai un telefon cu sistem de operare Android sau IOS. Traficul in aplicație este gratuit. In contul MyVodafone de pe site-ul mobil.

Îți poți verifica serviciul de Cost Control cu un apel gratuit la *123#, direct de pe telefonul mobil.

Serviciul este disponibil atât clienților cu abonament, cât și posesorilor de Cartele Vodafone și este funcțional numai în următoarele țări: ALBANIA,BAHRAIN, BULGARIA, CEHIA, CROATIA, FRANŢA, GERMANIA, GRECIA, INSULELE MALDIVE, IRLANDA, ISRAEL, ITALIA, MAREA BRITANIE, MAURITIUS, OLANDA, POLONIA, PORTUGALIA, RUSIA, SINGAPORE, SUA, TADJIKISTAN, TAILANDA, TURCIA, UNGARIA.

Apelurile efectuate din străinătate către *123# (Cost Control) sunt gratuite.

În restul ţărilor poţi utiliza contul tău MyVodafone pentru cost control, cu mentiunea că acesta nu se actualizează zilnic.

 
 
   
Ce înseamnă o utilizare excesivă abuzivă sau anormală a Serviciului de roaming în SEE?

Conform Regulamentului de roaming UE 531/2012 modificat şi completat de Regulamentul UE 2016/2286, pentru a determina dacă o utilizare este excesivă, abuzivă şi anormală vor fi analizaţi următorii indicatori obiectivi:

 • Indicatori privind prezenţa fizică (conectarea cartelei SIM) şi consumul (apelurile, SMS-urile sau traficul de internet), în mod cumulat şi pentru o perioadă de cel puţin 4 luni. Astfel, se înţelege că Serviciile sunt utilizate abuziv în Roaming dacă, pe o durată de 4 luni consecutive.
 • Consumul de servicii în Roaming, pentru fiecare tip de serviciu în parte (apeluri, SMS-uri, trafic de internet), excede consumul la nivel naţional.
 • Conectarea cartelei SIM se realizează predominant în Roaming, raportat la conectarea Cartelei la nivel naţional.
 • O perioada lungă de inactivitate a unei Cartele SIM, asociată unei utilizări preponderente sau chiar exclusive în roaming.
 • Cumpărarea şi utilizarea succesivă în roaming a mai multor cartele SIM de către acelaşi client.

Aceşti indicatori reprezintă dovada unei utilizări excesive, abuzive şi anormale a serviciilor de Roaming. În cazul în care există dovezi bazate pe indicatorii obiectivi menţionaţi mai sus, Vodafone avertizează Clientul cu privire la comportamentul detectat înainte de a aplica tarifele de mai sus. Din momentul avertizării, în absenţa unei modificări a comportamentului de consum într-un termen de două săptămâni, Vodafone poate aplica tarifele menţionate mai sus. Vodafone încetează să aplice aceste tarife de îndată ce comportamentul Clientului nu mai indică riscul unei utilizări abuzive sau anormale a serviciilor de roaming.

 
 
   
Care sunt modalităţile de activare si dezactivare roaming?

Îţi poţi activa şi/sau reactiva serviciul de roaming prin oricare din următoarele modalităţi:

 • din contul tău MyVodafone, accesează secțiunile Contul meu > Serviciile mele > Internaţional şi roaming;
 • apelează *100# şi accesează secțiunea roaming şi internaţional (dacă eşti abonat) sau Internaţional şi roaming (dacă eşti utilizator de Cartela Vodafone);
 • apelează *222 și alege secțiunea roaming şi internaţional (dacă eşti utilizator de Cartela Vodafone) sau spune ghidului "vreau să-mi activez roamingul" sau "vreau să-mi dezactivez roamingul" (dacă ești abonat).

Serviciul roaming este gratuit atât timp cât ești în România chiar și în străinătate, dacă nu utilizezi deloc serviciile Vodafone. Atenție: pentru ca serviciul să fie funcțional atunci când ai nevoie, trebuie activat din timp.

 
 
   
Cum pot contacta un consultant Vodafone când sunt în roaming?

Pentru a intra mai repede în legătură cu un operator, apelează numărul lung 0040 372022222, taxabil ca un apel către România. Dacă suni din roaming, serviciul interactiv *222 nu mai este disponibil. Astfel vei fi transferat direct la un operator, după ce selectezi tipul de client (cartelă, abonament).