Se încarcă...

Asistență

Înapoi

Top 10 întrebări

 
Cum selectez o reţea preferenţială atunci când sunt în Roaming şi nu mă conectează automat?

Poţi selecta reţeaua automat (recomandat) sau manual (dacă ai preferinţe pentru o anumită reţea sau dacă ai probleme cu găsirea reţelei sau dacă iniţiezi apeluri din apropierea graniţei). În mod obişnuit, telefonul selectează automat reţeaua cu cel mai puternic semnal. Verifică dacă telefonul este setat pe căutarea manuală a reţelei. Într-un asemenea caz ai la dispoziţie următoarele variante:

 • alegi manual o altă reţea din meniul telefonului, închizi şi reporneşti telefonul
 • modifici setarea de tip manual în cea de tip automat şi telefonul va selecta singur reţeaua, aceasta fiind varianta recomandată.

Dacă în continuare nu funcţionează, este posibil să nu poţi selecta reţeaua din cauza calităţii semnalului zonei în care te afli.

 
 
   
Care sunt modalităţile de activare si dezactivare roaming?

Pentru a beneficia de servicii in roaming e necesar să ai roamingul activ si să ai o extraopţiune /un abonament care permite accesul la roaming.

Îţi poţi activa serviciul de roaming prin oricare din următoarele modalităţi:

 • Din contul tău My Vodafone pe www.vodafone.ro, accesează secțiunile Contul meu > Serviciile mele > Internaţional şi roaming;
 • Prin intermediul aplicaţiei mobile My Vodafone accesand ramura Roaming >Administrează Serviciile;
 • apelează *100# şi accesează secțiunea roaming şi internaţional (dacă eşti abonat) sau Internaţional şi roaming (dacă eşti utilizator de Cartela Vodafone);
 • apelează *222 și alege:
  • secțiunea roaming şi internaţional (dacă eşti utilizator de Cartela Vodafone)
  • spune ghidului "vreau să-mi activez roamingul" sau "vreau să-mi dezactivez roamingul" (dacă ești abonat).
 
 
   
Dacă am un abonament cu acces exclusiv național şi vreau să plec în roaming ce posibilităţi am?

Abonamentele naţionale nu sunt eligibile pentru activarea serviciului de roaming, beneficiile incluse pot fi utilizate doar pe teritoriul României. Pentru a beneficia de acces la roaming ne poţi contacta la *222, de unde iţi vei putea modifica abonamentului cu unul eligibil conform portofoliului existent Vodafone.

 
 
   
Cum pot contacta un consultant Vodafone când sunt în roaming?

Pentru a intra mai repede în legătură cu un operator, apelează numărul lung 0040 372022222, numar gratuit. Dacă suni din roaming, serviciul interactiv *222 nu mai este disponibil. Astfel vei fi transferat direct la un operator, după ce selectezi tipul de serviciu (cartelă, abonament).

 
 
   
Mă aflu în roaming şi mi-am redirecţionat apelurile către un alt număr de telefon. Cum sunt taxat dacă primesc un apel?

Vei fi tarifat la preţul unui apel în roaming, de pe numărul tău pe numărul pe care ai redirecţionat apelurile. În plus, dacă numărul către care ai redirecţionat apelurile se află în roaming, va fi tarifat și acest conform prețurilor valabile și actuale pentru roaming.

 
 
   
Cum îmi reduc costurile pentru apelurile internaţionale?

Poți face acest lucru prin oricare din următoarele modalități:

 • din aplicația MyVodafone;
 • din contul tău MyVodafone, accesează secțiunile Contul meu > Serviciile mele > Modificare Servicii;
 • apelează gratuit *100#, apoi accesează secțiunea Roaming şi Internaţional;
 • apelează gratuit *222 , spunând ghidului "vreau o extraopțiune cu minute /sms-uri internaționale".

Acceseaza unul din abonamentele oferite cu mai multe minute internationale incluse

Extraopţiunile diferă de la abonament la Cartela Vodafone. Pentru a nu fi tarifat standard atunci când efectuezi un apel către un număr aflat în străinătate, alege una dintre extraopţiunile disponibile in MyVodafone.

 
 
   
Câte numere internaționale preferate pot să îmi înregistrez?

Poți să înregistrezi 5 numere internaționale preferate din Vodafone Italia (numere pe care le poți înlocui oricând fără costuri suplimentare).

 
 
   
Cum pot afla daca un număr internațional face parte din rețeaua Vodafone Italia?

E simplu: introdu numărul internațional pentru a-l adauga în lista ta de numere preferate, te vom notifica daca acesta face sau nu parte din rețeaua Vodafone.

 
 
   
Până când pot să îmi activez oferta Nelimitat Vodafone Italia?

Oferta se poate activa în termen de 60 de zile de la achiziționarea sau reînnoirea unui abonament de voce de minimum 10 euro.

 
 
   
Am vreo restricţie în roaming? Ce înseamnă politică de utilizare rezonabilă?

Începând cu 15 iunie 2017, beneficiile naţionale incluse în abonamente (minute naţionale, SMS-uri naţionale, trafic internet pe mobil) sunt disponibile pentru utilizare în roaming în SEE (Uniunea Europeană, Islanda, Lichtenstein şi Norvegia), în limita Politicii de Utilizare Rezonabilă descrisă mai jos.
Serviciul de roaming în SEE este compatibil doar cu anumite oferte sau abonamente, conform portofoliului comercial Vodafone. În situaţia unei utilizări excesive, abuzive sau anormale a Serviciului de roaming în SEE, conform Regulamentului de roaming UE 531/2012 modificat şi completat de Regulamentul UE 2016/2286, Vodafone are dreptul să aplice următoarele tarife (euro cu TVA): 0,038€ /minut apel efectuat către statele din SEE, 0,0129€ /minut apel primit, 0,0119€ /SMS, 0,00895€ /MB.
Beneficiile de internet pe mobil incluse în abonamentul naţional (inclusiv extraopțiuni, bonusuri sau alte beneficii) sunt limitate pentru consumul în Roaming în SEE în conformitate cu prevederile art. 4 din Regulamentul nr. 2016/2286.
Volumul de internet pe mobil disponibil în Roaming în SEE, exprimat în GB, se calculează utilizând următoarea formulă:

2x Prețul total al abonamentului, cu TVA (incluzând orice extraopțiuni tarifate)  
7,14

După depășirea limitei, Vodafone are dreptul să aplice tariful de 0,00895€ (cu TVA) /MB.