Se încarcă...

Vodafone Romania lanseaza Platforma Globala dezvoltata de Vodafone Group pentru companiile care folosesc solutii M2M

  • Noua platforma globala M2M este un portal securizat, care permite folosirea si administrarea in timp real a unui SIM global
  • SIM-urile globale functioneaza in roaming, clientii M2M beneficiind astfel de prezenta geografica extinsa a operatiunilor Vodafone
  • “Global Data Service Platform” se adreseaza companiilor mari si celor care au operatiuni in mai multe tari, aducandu-le beneficii precum accesul mai direct la informatie, reducerea costurilor si rapiditate sporita in procesele de lucru

Bucuresti,  17 octombrie, 2013 – Vodafone Romania lanseaza Platforma globala de servicii de date (GDSP), dedicata clientilor Vodafone din toata lumea care folosesc solutii M2M. Platforma online GDSP ofera clientilor Vodafone posibilitatea administrarii tuturor conexiunilor M2M, inclusiv capacitatea de a activa, suspenda si dezactiva dispozitive, de la distanta, printr-un simplu click.
Noua platforma a fost dezvoltata de Vodafone Group tocmai pentru a oferi clientilor M2M acelasi tip de experienta, in toate tarile unde Vodafone opereaza.  Noua platforma permite gestionarea si optimizarea proceselor si costurilor, prin configurarea de SIM-uri globale, non-geografice, care sunt functionale oriunde in lume, in reteaua Vodafone, sau in tarile in care Vodafone are parteneriate de roaming.
“Solutiile M2M au inceput sa castige din ce in ce mai mult teren in Romania, datorita inovatiei pe care o aduc afacerilor si eficientei sporite. Acum, odata cu lansarea platformei globale a Vodafone, facem trecerea de la simpla conectivitate pe care un operator telecom o poate oferi unei companii interesate de Machine 2 Machine, la oferirea unui pachet de servicii complexe. Noua solutie aduce beneficii imediate companiilor, cum ar fi accesul mai rapid la informatie, reducerea costurilor si cresterea vitezei in procesele de lucru. Urmatorii doi ani vor fi decisivi pentru dezvoltarea sectorului M2M peste tot in lume, inclusiv in Romania: vom vedea din ce in ce mai multe echipamente si aparate conectate la internet”,a declaratVlad Mihalache, M2M Business Lead, Enterprise Business Unit, Vodafone Romania.

Printre avantajele noii platforme globale dezvoltate de Vodafone pentru companiile care folosesc solutii M2M se numara: verificarea permanenta a starii de activare a SIM-urilor (trafic, istoric, localizare), configurarea pragurilor de alertare la atingerea unui volum de trafic, mecanisme de securitate si detectarea a fraudelor precum si posibilitatea de a primi rapoarte personalizate. Costurile companiilor care opteaza pentru SIM-urile globale sunt modulare. Platforma este gestionata de o echipa locala formata din specialisti M2M si beneficiaza si de asistenta din partea Vodafone Group. Platforma globala GDSP se adreseaza clientilor companii mari (clienti noi si existenti), care opteaza pentru SIM-uri globale, incepand cu luna octombrie 2013.
Prin serviciul Machine to Machine (M2M), Vodafone ofera posibilitatea clientilor sa utilizeze dispozitive inteligente ce permit transmiterea de informatii la intervale de timp prestabilite, fara interventie umana si folosind reteaua proprie. Solutiile M2M sunt foarte diverse: de la monitorizarea si managementul flotei auto, contoare inteligente (pentru sectorul de utilitati) care transmit parametri de consum de electricitate sau gaze, automatizarea fortei de vanzari sau sisteme medicale care permit monitorizarea starii de sanatate a pacientilor de la distanta pana la sisteme de securitate si de acces la distanta pentru protectia spatiilor comerciale si securitatea locuintelor sau sisteme de telemetrie (contoare cu taxare in parcari, controlul lifturilor etc). Vodafone Group este liderul pietei de M2M la nivel global, iar Vodafone Romania beneficiaza de expertiza de peste 20 de ani a Vodafone Group pentru solutiile Machine To Machine.
Studiu de piata la nivel global - “M2M Barometer” – iunie 2013: Conform unui studiu dezvoltat si publicat de Vodafone Group anul acesta,  peste 50% din companii vor adopa una dintre solutiile Machine 2 Machine la nivel global pana in anul 2015. Se asteapta ca ritmul de adoptie a solutiilor M2M de catre companiile mici si mijlocii sa fie mai rapid decat cel estimat pentru companiile mari. Conform aceluiasi studiu, industriile si sectoarele care sunt cele mai interesate de solutii M2M sunt: industria auto (19% - datorita numarului din ce in ce mai crescut de masini conectate inteligent), sectorul energetic/utilitati (13% - care foloseste sistemul de contorizare inteligenta), urmate de industria transport & logistica (12%), electronice (11%) si retail (10%). Pentru detalii despre rezultatele studiului privind gradul de adoptie a solutiilor M2M la nivel global, vizitati http://m2m.vodafone.com/barometer2013.

Vodafone Romania este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, cu aproximativ 409 milioane de clienti, la 30 iunie 2013. Vodafone are divizii in 30 de tari de pe cinci continente si peste 50 de retele partenere in intreaga lume. Pentru mai multe informatii, vizitati www.vodafone.com.