Se încarcă...

18 persoane selecționate și susținute de Fundația Vodafone încheie astăzi cele șase luni de voluntariat în programul "Voluntar de profesie"

  • Voluntarii au lucrat timp de șase luni pentru ONG-uri din România, ai căror beneficiari sunt copii și tineri cu dizabilități, persoane bolnave de cancer, bătrâni, familii sărace din mediul rural, copii abandonați, persoane cu probleme de infertilitate
  • Pe toata durata programului, Fundația Vodafone a asigurat salariile curente ale voluntarilor și cheltuielile administrative

Bucuresti, 29 martie 2013 – Fundația Vodafone încheie astăzi cea de-a treia ediție a programului Voluntar de profesie, prin care 18 persoane au lucrat, timp de șase luni, în beneficiul organizațiilor non profit din București și alte 9 orase.

Proiectele dezvoltate de voluntari pe parcursul acestor luni acoperă domeniile sănătate, educație, prevenirea abandonului familial și se adresează unui număr mare de beneficiari: copii și tineri bolnavi de cancer, tineri cu diferite dizabilități, persoane afectate de scleroză multiplă, persoane bolnave de hemofilie, bătrâni, copii aflați în risc de abandon ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate și persoane care se confruntă cu probleme de infertilitate.

Astfel, în cadrul programului au fost lansate centre afterschool pentru copiii aflați în plasament, un centru de consiliere și informare pentru persoanele care suferă de scleroză multiplă, un program de sprijin psihosocial pentru copiii bolnavi de cancer din județul Iași, o platforma de teambuilding social, un centru medical pentru copiii și bătrânii în situații economice dificile.

De asemenea, voluntarii au strâns fonduri pentru renovarea "Centrului medical de tratament și recuperare de la Buziaș" și au înființat un workshop de fotografie pentru copii. Detalii despre proiectele voluntarilor se regasesc pe www.facebook.com/fundatiavodafone.

Voluntarii, care astăzi încheie programul "Voluntar de profesie", au vârste cuprinse 21 și 54 de ani, sunt de profesie economist, psihopedagog, asistent medical, specialist marketing, profesor, arheolog sau asistent social, iar organizațiile non profit pentru care au lucrat sunt: Asociația Little People Romania, Asociația Sfântul Stelian, Fundația Cristian Serban Timișoara, Asociația Dăruiește Viață, Asociația Hopes for life, Fundația Sfântul Dimitrie, Asociația Națională a Bibliotecilor si Bibliotecarilor Publici din România, Asociația Charity Works, Asociația Mediașul pentru Cultură, Asociația Hercules, Asociația Speromax Alba, Fundația Chance for life, Fundația de Sprijin Comunitar Bacău și Asociația SOS Infertilitatea.

In total, cei 18 voluntari au efectuat peste 16.000 ore de voluntariat, în beneficiul a peste 10.000 de persoane. Pe toata durata programului, Fundația Vodafone a asigurat salariile curente ale voluntarilor și cheltuielile administrative.

Voluntar de profesie este un program inițiat în anul 2002 de către Fundația Vodafone la nivel mondial sub numele de World of Difference. Până astăzi, peste 1000 de voluntari din 15 țări s-au implicat în proiecte dezvoltate de ONG-uri din toată lumea. Programul se adresează celor care și-au dorit dintotdeauna să lucreze într-o organizație non profit, în beneficiul copiilor, bătrânilor și familiilor defavorizate, în domeniile educației, sănătății, prevenirii abandonului familial, programe pentru copii și vârstnici. In Romania, programul se afla la a treia ediție.

Fundatia Vodafone Romania este o organizație non-guvernamentală românească cu statut caritabil, distinctă de operațiunile comerciale ale companiei, înființată în 1998. In cei 15 ani de activitate, Fundația Vodafone a finanțat peste 600 de programe în beneficiul copiilor, bătrânilor, persoanelor defavorizate, cu dizabilități și al victimelor calamităților naturale. Până în prezent, Fundația Vodafone a investit peste 14 milioane Euro în proiecte desfășurate de organizațiile non profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regăsesc pe www.fundatia-vodafone.ro.