Se încarcă...

Cu aplicația Salvamont, lansată de Vodafone, echipele Salvamont pot localiza mai ușor turiștii care au nevoie de ajutor

  • Aplicația este disponibilă utilizatorilor de Android din orice rețea de telefonie mobilă din Romania
  • Clienții Vodafone beneficiază de trafic de date gratuit în cadrul aplicației
  • Aplicația oferă și informații actualizate despre vreme, trasee turistice, pârtii de schi și cabane

București, 21 ianuarie 2013 – Vodafone Romania lansează aplicația Salvamont, cu ajutorul căreia echipele Salvamont pot localiza mai ușor turiștii care se aventurează pe trasee montane necunoscute sau care suferă un accident și au nevoie de ajutor.

Aplicația este disponibilă în prezent pentru toți utilizatorii telefoanelor Android, indiferent de rețea, și poate fi descărcată din Google Play. Special pentru utilizatorii Vodafone, traficul de date în cadrul aplicației este gratuit.

Persoana care folosește aplicația poate notifica în timp real dispeceratul Salvamont, cu ajutorul "tab-ului" SOS, atunci când are nevoie de ajutor. Echipele Salvamont pot localiza poziția telefonului, coordonatele geografice și nivelul bateriei. Chiar dacă telefonul nu mai este în raza de acoperire a rețelei de telefonie folosite, traseul parcurs va fi memorat pe perioada monitorizării, iar la prima conexiune în rețea, dispeceratul Salvamont va putea vedea din nou coordonatele locației utilizatorului.

"După zece luni de la lansarea site-ului mobil m.osalvamont.org, utilizat de peste 40.000 de persoane, ne face plăcere să putem oferi iubitorilor de munte un "prieten de nadejde" care îi poate salva în situații de urgență. În plus, atunci când vrei să pleci la munte poți afla din aplicație, informații utile despre starea pârtiilor de schi din toată țara, despre vreme sau trasee montane", a spus Ovidiu Paraschivescu, Team Leader Applications and Content, Vodafone Romania.

"Anual peste 3500 de turiști beneficiază de asistență Salvamont pentru rătăciri sau accidente suferite pe pârtiile de schi sau pe trasee montane. Cu ajutorul acestei aplicații, echipele Salvamont pot localiza mult mai simplu acești turiști care au nevoie de ajutor. Până în prezent, turiștii sunau la 0Salvamont atunci când aveau nevoie de noi, iar timpul scurs de la primul apel până la găsirea turiștilor putea varia în funcție de dificultatea traseului. Acum îi putem localiza mult mai simplu, iar timpul de salvare se reduce considerabil", a menționat Mircea Opriș, Președintele Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România.

Totodata, cei care vor să își petreacă sfârșitul de săptămână pe pârtiile de schi, pot afla din timp cele mai importante avertismente montane, informații despre starea vremii, trasee montane, contactele și locațiile cabanelor din întreaga țară și informații despre peste 70 de pârtii de schi din țară.

În perioada următoare, va fi lansată și versiunea iOS pentru telefoanele iPhone, precum și noi funcționalități utile.

Vodafone Romania este partener oficial al Asociației Montane a Salvatorilor Montani din România din 2004, parteneriat desfășurat sub umbrela programului "Parteneriat pentru viata", program ce susține proiecte pentru salvarea de vieți omenești, aflate în situații de urgență. Prin intermediul acestuia, Vodafone sprijină serviciile naționale de urgență SMURD, Salvamont și Salvamar.

Din 2004 și până în prezent, Vodafone a sprijinit Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România cu 290.000 Euro pentru asigurarea nevoilor echipelor Salvamont din toată țara: inființarea și funcționarea Dispeceratului Național 0Salvamont (0725.826.668), servicii de telecomunicații pentru echipele Salvamont din toată țara, achiziția echipamentelor speciale necesare salvamontiștilor în intervențiile de salvare pe munte, îmbunătățirea semnalizării traseelor montane, refacerea refugiilor montane, realizarea de materiale informative cu sfaturi pentru turiști pentru prevenirea accidentelor pe munte etc.

În România sunt 53 de echipe Salvamont localizate în județele Alba, Argeș, Bihor, Bistrița, Brasov, Caraș-Severin, Covasna, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Vâlcea și Vrancea. Echipele Salvamont pot fi contactate pentru informații și la numărul de telefon al Dispeceratului Național Salvamont 0725.826.668 (0salvamont).

Lista completă a aplicațiilor Vodafone este disponibilă la www.vodafone.ro/aplicatii.

Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicații mobile din lume, după venituri, cu aproximativ 407 milioane de clienți în în întreaga lume, la 30 septembrie 2012. Vodafone are divizii în 30 de țări de pe cinci continente și peste 50 de rețele partenere în întreaga lume. Pentru mai multe informații, vizitați www.vodafone.com.

Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România (A.N.S.M.R.) este o asociație profesională, de interes public național. A.N.S.M.R. este autoritatea competentă la nivel național în pregătirea și atestarea profesională a salvatorilor montani din România și cea care emite norme tehnice obligatorii pentru activitatea de salvare montană. De asemenea, A.N.S.M.R. face propuneri legislative privind dezvoltarea activităților din domeniul turismului montan.