Se încarcă...

Aplicația Salvamont, lansată de Vodafone, este disponibilă acum și pentru utilizatorii iPhone

  • București, 4 martie 2013 – Începând de astăzi, Vodafone România oferă gratuit aplicația Salvamont și utilizatorilor de iPhone, aplicație cu ajutorul căreia echipele Salvamont pot localiza mai ușor turiștii care se aventurează pe traseele montane. De asemenea, de astăzi, clienții Vodafone vor putea apela, gratuit, numărul de telefon mobil 0Salvamont (0725.826.668).

În plus, aplicația Salvamont are noi funcționalități disponibile atât pentru utilizatorii de iPhone, inclusiv iPhone 5, dar și pentru cei cu telefoane Android. Turiștii au la dispozitie informații despre 30 de pârtii de schi noi și 50 de trasee montane din munții Semenic, Retezat, Gutâi, Feleac și munții Gilăului. Mai mult, în aplicație ai posibilitatea de a localiza cabanele aflate pe o rază de 10 km, orientarea montană devenind foarte simplă indiferent de vreme.

 

"În această perioadă, aproximativ 1.500 de turiști se accidentează săptămânal pe pârtiile de schi din România, marea majoritate din cauza ignorării condițiilor de schi și a stării vremii, iar aceștia au nevoie rapidă de intervenție din partea salvatorilor montani. Le recomandăm tuturor să folosească aplicația pentru a se informa asupra stării vremii și avertismentelor montane înainte de a pleca la munte. Ne bucurăm că aplicația Salvamont este apreciată de către utilizatori, aceasta fiind deja notată cu 4,72 din 5 puncte, de către utilizatori, cea mai mare notă acordată unei aplicații lansată de operatorii telecom din România", a spus Ovidiu Paraschivescu, Team Leader Applications, Vodafone România.

La o lună de la lansare, aplicația Salvamont a fost descărcată de către 15.000 de persoane, iar cele mai citite secțiuni au fost "Pârtii", "Trasee" și "Cabane". Totodată, peste 400 de utililizatori au notificat dispeceratul Salvamont prin intermediul aplicației, atunci când au plecat pe munte. Prin Aplicația Salvamont a fost lansată de Vodafone România la inceputul anului, pentru a veni în sprijinul echipelor Salvamont în situatii de urgenta. Prin intermediul acesteia, turiștii care au nevoie de ajutorul echipelor Salvamont, pot fi localizați mult mai ușor. Persoanele care descarcă aplicația, pot trimite în timp real către dispeceratul Salvamont informații despre coordonatele geografice, poziția telefonului și nivelul bateriei. Aplicația oferă informații utile despre starea vremii, trasee montane, contactele și locațiile cabanelor din întreaga țară și informații despre 100 de pârtii de schi din țară. Clienții Vodafone beneficiază de trafic de date gratuit, în cadrul aplicației.

Vodafone România este partener oficial al Asociației Montane a Salvatorilor Montani din România din 2004, parteneriat desfășurat sub umbrela programului "Parteneriat pentru viață", program ce susține proiecte pentru salvarea de vieți omenești, aflate în situații de urgență. Prin intermediul acestuia, Vodafone sprijină serviciile naționale de urgență SMURD, Salvamont și Salvamar.

Lista completă a aplicațiilor Vodafone este disponibilă la www.vodafone.ro/aplicatii.

Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, dupa venituri, cu aproximativ 407 milioane de clienți în întreaga lume, la 30 septembrie 2012. Vodafone are divizii în 30 de țări de pe cinci continente și peste 50 de rețele partenere în întreaga lume. Pentru mai multe informații, vizitați www.vodafone.com.

Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România (A.N.S.M.R.) este o asociație profesională, de interes public național. A.N.S.M.R. este autoritatea competentă la nivel național în pregătirea și atestarea profesională a salvatorilor montani din România și cea care emite norme tehnice obligatorii pentru activitatea de salvare montană. De asemenea, A.N.S.M.R. face propuneri legislative privind dezvoltarea activităților din domeniul turismului montan.