Se încarcă...

București, 4 iunie 2021 – Vodafone România anunță obținerea certificării ISO 50001: 2018 care atestă eficiența și performanța sistemului de management al energiei în centrele sale de date din București, Cluj, Timișoara, Brașov, Constanța, Bacău și Craiova. Certificarea a fost emisă de organismul de certificare Lloyd’s Register Quality Assurance în urma unui audit realizat pe parcursul lunii martie.

Grija pentru planetă si reducerea impactului operațiunilor Vodafone asupra mediului se află în centrul preocupărilor noastre. Certificarea ISO 50001: 2018 reprezintă încă un reper important în eforturile noastre de a ajunge la o amprentă de carbon „net zero” până în 2040 și reflectă munca îndelungată, consecvența și determinarea echipei Vodafone pentru a eficientiza cât mai mult consumul de energie electrică”, a declarat Cătălin Buliga, Chief Network Officer Vodafone România.

Printre măsurile de reducere a impactului asupra mediului și asigurarea unui viitor verde, durabil, se numără:

  • Utilizarea exclusivă de energie verde pentru derularea activităților Vodafone în România
  • Folosirea de tehnologii avansate de răcire, eficiente energetic în centrele de date Vodafone
  • Utilizarea energiei solare pentru generarea energiei electrice necesare rețelei Vodafone
  • Reciclarea în proporție de 100% a echipamentelor de rețea disponibilizate
  • Prima Pădure Inteligentă din România pentru prevenirea tăierilor ilegale
  • Cartelele SIM de dimensiuni reduse eliminând jumătate din cantitatea de plastic utilizată
  • Dezvoltarea programelor de colectare și reciclare a deșeurilor de echipamente electronice și electrice (DEEE) și a programelor de vânzare a terminalelor recondiționate.

La nivelul grupului Vodafone, obiectivul este de a elimina în întregime emisiile de carbon provenite din surse indirecte până în 2040, cu 10 ani mai devreme față de termenul inițial.

Pentru atingerea nivelului „net zero”, compania și-a stabilit o serie de obiective pe termen mediu și lung în cadrul pilonului Planet al misiunii Vodafone. Aceste obiective prevăd reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră provenite din activitățile proprii și din energia cumpărată și consumată la 50% până în 2025 și în întregime până în 2030. Vodafone și-a asumat, de asemenea, reducerea la jumătate a emisiilor de carbon provenite din surse indirecte – inclusiv în societățile mixte, toate achizițiile lanțului de aprovizionare, utilizarea produselor vândute și călătoriile în scopuri profesionale – până în anul 2030.

Despre Vodafone

Vodafone este o companie lider în domeniul telecomunicațiilor în Europa și Africa. Misiunea noastră este să „conectăm pentru un viitor mai bun” care permite o societate digitală incluzivă și durabilă. Experiența și prezența noastră extinsă ne oferă oportunitatea unică de a susține schimbarea pozitivă pentru societate. Rețelele noastre mențin familiile, prietenii, afacerile și guvernele conectate – așa cum a fost demonstrate clar în cazul Covid-19 - și avem un rol esențial în menținerea funcționării economiilor și a sectoarelor critice, precum educația și asistența medicală.

Vodafone este cel mai mare operator de servicii mobile și fixe în Europa și cel mai mare furnizor de servicii IoT din lume. Platforma noastră de tehnologie M-Pesa permite, în Africa, unui număr de peste 48 de milioane de oameni să beneficieze de acces la plăți mobile și servicii financiare. Operăm rețele mobile și fixe în 21 de țări și 49 de rețele mobile partenere. La 31 martie 2021, Vodafone Group avea peste 300 de milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, peste 28 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix, peste 22 de milioane de clienți ai serviciilor TV și peste 123 milioane de dispozitive IoT conectate.

Susținem diversitatea și incluziunea prin politicile noastre de maternitate și concediu parental, prin furnizarea de oportunități multiple de dezvoltare femeilor cu ajutorul conexiunilor mobile și fixe, precum și prin îmbunătățirea accesului la educație și abilități digitale pentru femei și pentru societate, în general. Apreciem și tratăm cu respect toate persoanele, indiferent de rasă, etnie, dizabilitate, vârstă, orientare sexuală, identitate de gen, credință, cultură sau religie.

Totodată, Vodafone ia măsuri importante pentru a limita impactul companiei asupra planetei prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 50% până în 2025, până la net zero până în 2040, prin achiziția de 100% energie electrică din surse regenerabile până în 2025 și până în iulie 2021 în Europa, reutilizând, revânzând sau reciclând 100% din echipamentele noastre de rețea care devin redundante.

Pentru mai multe informații, vizitați www.vodafone.com, urmăriți-ne pe Twitter la @VodafoneGroup sau conectați-vă cu noi pe LinkedIn la www.linkedin.com/company/vodafone.