Se încarcă...

București, 02 iunie 2020 – Vodafone România anunță cu bucurie introducerea unor concedii parentale plătite integral, pentru o perioadă de 16 săptămâni. Noua politică este în vigoare de la 1 aprilie 2020 și se adresează tuturor angajaților care devin tați biologici, respectiv tuturor celor care devin părinți adoptivi, indiferent de numărul copiilor lor.

Începând cu data de 1 aprilie 2020, Vodafone România a introdus o nouă politică de resurse umane la nivelul întregii companii, dedicată angajaților care devin tați biologici și celor care devin părinți adoptivi. Aceasta prevede dreptul la concediu parental de până la 16 săptămâni, cu salariul plătit integral de companie*, precum și o reîntoarcere treptată la muncă, pentru ca aceștia să poată petrece mai mult timp alături de familiile lor. Astfel, la sfârșitul perioadei de concediu, angajații pot opta pentru un program redus la 30 de ore de lucru pe săptămână, pentru o perioadă ce se extinde până la 6 luni, și un salariu plătit integral, conform contractului de muncă în vigoare.

“Acesta este un pas deosebit de important pentru Vodafone România, pe care îl facem cu mare bucurie și încredere, deoarece vrem să fim alături de angajații noștri și familiile lor. Ne dorim să conectăm societatea pentru un viitor mai bun, iar acest lucru pornește chiar din interior, din cadrul echipei noastre. Venirea unui copil în familie este un moment special, de care ne dorim ca fiecare angajat Vodafone - mamă sau tată - să se bucure pe deplin, fără a avea grija carierei sau a salariului. În plus, credem cu tărie într-un mediu de lucru cât mai echilibrat din punct de vedere al beneficiilor și sanselor pentru toți angajații, motiv pentru care vom continua să oferim politici interne, programe și proiecte dedicate dezvoltării și bunăstării echipei Vodafone România” a declarat Anca Marcu, Director HR Vodafone România.

Noua politică de resurse umane va fi introdusă de către Vodafone Group la nivel global, în toate cele 22 de țări în care își desfășoară activitatea, în perioada 1 aprilie 2020 – 31 martie 2021. În cadrul grupului, noua politică de concedii parentale se extinde către toți angajații ai căror parteneri devin părinți pe cale biologică, precum și celor care devin părinți prin adopție sau prin surogat, fiind adaptată în funcție de cadrul legal al fiecărei țări în care Vodafone operează.

*În cazul angajaților cu roluri comisionabile, va fi acoperită doar partea fixă a salariilor.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de telecomunicații și tehnologie din lume, cu o vastă experiență în comunicații, convergență și Internet of Things, precum și în promovarea serviciilor financiare mobile și transformarea digitală pe piețele emergente.

Vodafone Group are operațiuni mobile în 22 de țări, 42 de rețele mobile partenere și operațiuni de broadband fix în 17 țări. La 31 martie 2020, Vodafone Group avea 283 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, 25 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix şi 22 milioane de clienţi ai serviciilor TV, incluzând toți clienții Vodafone din entitățile create în urma unor fuziuni și asocieri. Pentru mai multe informații, accesați www.vodafone.com.