Se încarcă...

Vodafone certificată drept cea mai bună rețea de date mobile din România

București, 23 aprilie 2019 – Vodafone România este certificată drept cea mai bună rețea de date mobile din România, potrivit testelor realizate în martie 2019 de către compania independentă de testare a rețelelor de comunicații P3 communications GmbH din Germania.

Campania de măsurători s-a desfășurat în perioada 8-25 martie 2019, pe tot teritoriul României, pe un traseu aleator ales de către auditorul P3 communications. Măsuratorile au acoperit o distanță rutieră totală de 7000 km și un procent de 23% din populația României. 68% dintre măsurători au fost efectuate în localități urbane și rurale, în timp ce 32% au fost efectuate pe drumurile rutiere. În urma acestora, Vodafone România a înregistrat cel mai mare punctaj pentru calitatea și performanța serviciilor sale de date mobile. Comparativ cu campania de certificare P3 anterioară, din luna decembrie 2017, Vodafone România și-a imbunătățit calitatea și performanța serviciilor de date și voce mobilă, cu precădere în ceea ce privește serviciile de date mobile.

„Certificarea Best Mobile Network for Data pe care tocmai am obținut-o este încă o dovadă a investițiilor constante pe care Vodafone România le face în calitatea serviciilor sale și, totodată, ne ofera șansa să răsplătim din nou încrederea clienților noștri printr-o experiență de consumator unică pe piață. Suntem mândri că eforturile inginerilor noștri reafirmă statutul nostru de lider în ceea ce privește rețeaua de date mobile, într-o piață unde tendința de consum al datelor mobile este în continuă creștere”, a afirmat Cătălin Buliga, Technology Director, Vodafone România.

Campania de testare a rețelelor s-a desfășurat pe traseul ce a inclus Timișoara, Chișineu-Criș, Salonta, Săcuieni, Carei, Seini, Baia Mare, Șomcuta Mare, Cluj, Turda, Luduș, Iernut, Târgu Mureș, Reghin, Vatra Dornei, Gura Humorului, Salcea, Botoșani, Flămânzi, Podu Iloaiei, Iași, Săbăoani, Bacău, Focșani, Râmnicu Sărat, Buzău, Ianca, Măcin, Tulcea, Babadag, Constanța, Fetești, București, Corbii Mari, Slatina, Drăgășani, Râmnicu Vâlcea, Calimănești, Sibiu, precum și pe drumurile rutiere dintre acestea. 

Metodologia testării, precum și traseele și localitățile au fost selectate independent și aleatoriu de către P3 communications, fără a le comunica în prealabil operatorilor de telefonie mobilă, pentru a asigura obiectivitatea și acuratețea rezultatelor finale și pentru a reflecta experiența reală a consumatorilor români.

Metodologia de testare este actualizată anual de către P3 communications, pentru a reflecta așteptarile tot mai mari ale clienților și disponibilitatea celor mai noi tehnologii mobile din țara respectivă, precum și pentru a testa potențialul maxim al rețelelor mobile. Aceasta este cea de-a cincea certificare anuală consecutivă oferită companiei Vodafone România de către P3 communications, în urma măsurătorilor performanței rețelei. Noul certificat este disponibil pe http://p3-networkanalytics.com/.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicații mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date și comunicații fixe. Vodafone Group are divizii în 25 de țări, 42 de rețele mobile partenere și operațiuni de broadband fix în 19 țări. La 31 decembrie 2018, Vodafone Group avea 700 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile și 21 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix, incluzând toți clienții Vodafone din entitățile create în urma unor fuziuni și asocieri. Pentru mai multe informații, accesați www.vodafone.com.