Se încarcă...
  • Vodafone România este cea mai bună rețea mobilă pentru roaming în Europa, potrivit testelor efectuate în străinătate de utilizatorii de comunicații mobile din România în trimestrul patru din 2017 și trimestrul întâi din 2018 cu ajutorul Speedtest® by Ookla®
  • Viteza medie de descărcare în roaming pentru clienții Vodafone România este cu cel puțin 15,6% mai mare decât a oricărui alt operator de comunicații mobile de pe piața românească

București, 24 iulie 2018 – Vodafone România este cea mai bună rețea mobilă pentru roaming în Europa, potrivit testelor efectuate în străinătate de utilizatorii de comunicații mobile din România în trimestrul patru din 2017 și trimestrul întâi din 2018 cu ajutorul Speedtest® by Ookla®, lider mondial pentru testarea și analiza internetului.

Rezultatele testelor realizate în străinătate de utilizatorii de comunicații mobile din România pe conexiuni 2G, 3G și 4G, în perioada octombrie 2017-martie 2018, în 51 de țări din Europa, arată că viteza medie de descărcare pentru clienții Vodafone România în roaming este cu cel puțin 15,6% mai mare decât a oricărui alt operator de comunicații mobile de pe piața românească.

„Să oferim cea mai bună experiență mobilă clienților noștri, nu doar atunci când se află în țară, ci și atunci când călătoresc în străinătate, rămâne prioritatea noastră principală. Continuăm să investim în rețeaua noastră și să adoptăm cele mai noi tehnologii pentru a ne asigura că oferim clienților cele mai bune servicii mobile, astfel încât să păstreze legătura cu cei dragi și să se bucure de viața lor conectată”, a declarat Cătălin Buliga, Technology Director, Vodafone România.

În Europa, Vodafone România oferă clienților săi cea mai mare acoperire de roaming 4G în peste 40 de țări datorită unui parteneriat cu peste 60 de operatori de comunicații mobile.

Ookla este lider mondial în testarea performanței conexiunilor de internet și în diagnoza rețelei, la inițiativa utilizatorilor. Cu zece milioane de teste efectuate în fiecare zi și peste 20 miliarde de teste înregistrate până în prezent cu ajutorul Speedtest, Ookla oferă cea mai extinsă imagine asupra performanței și accesibilității rețelelor de internet la nivel mondial. Platforma de date cuprinzătoare a companiei, cunoscută sub denumirea Speedtest Intelligence, este un instrument de încredere esențial pentru cercetare și analiză, utilizat de către companii, asociații din industrie și agenții guvernamentale. Ookla are sediul central în Seattle, WA, SUA, dar și birouri în Dublin, Irlanda. Testele pot fi efectuate pe speedtest.net, iar aplicația Speedtest poate fi descărcată pentru iOS, Android, macOS, Windows, Apple TV și Google Chrome.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicații mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date și comunicații fixe. Vodafone Group are divizii în 25 de țări, 45 de rețele mobile partenere și operațiuni de broadband fix în 18 țări. La 31 martie 2018, Vodafone Group avea 535,8 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile și 19,7 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix, incluzând India și toți clienții Vodafone din entitățile create în urma unor fuziuni și asocieri. Pentru mai multe informații, accesați www.vodafone.com.