Se încarcă...

Românii din străinătate beneficiază acum de noul serviciu de transfer “cash către mobil”


  • Serviciul folosește platforma tehnologică M-Pesa a Vodafone România, care este prima platformă mobilă de pe piața din România ce le permite românilor să primească bani din străinătate

Bucureşti, 7 martie 2016 - Vodafone România și MoneyGram, (NASDAQ: MGI), au anunțat astăzi lansarea unui serviciu inovator de transfer internațional de bani care le permite românilor să primească bani din străinătate, în siguranță, prin M-Pesa, din peste 125 de țări din lume.

Cu noul serviciu, clienții MoneyGram pot să trimită bani din străinătate către utilizatorii Vodafone România, instantaneu și într-un mod securizat. Abonații Vodafone România și utilizatorii Cartelei Vodafone pot primi, în regim non-stop, bani provenind din transferuri internaționale realizate din orice locație MoneyGram în peste 125 de țări și pot folosi imediat banii rapid, direct de pe telefoanele lor mobile.

Avand în vedere că jumătate din populația României fie nu are un cont bancar fie preferă să plătească în cash (*), MoneyGram salută parteneriatul cu Vodafone România ce oferă acces milioanelor de români la o nouă opțiune de transfer de bani simplă, rapidă și de încredere. Acest nou serviciu oferă românilor din întreaga țară, posibilitatea de a primi bani de la prietenii și familia din străinătate, direct pe telefonul mobil Vodafone”, a spus Radu Pojoga, Director Regional pentru Sud-Estul Europei MoneyGram.

Suntem mândri că, prin ceea ce facem în fiecare zi, reușim să oferim familiilor accesul rapid la banii trimiși de cei care lucrează în străinătate, reușind astfel să își acopere cheltuielile zilnice, urgențele sau chiar să își sărbătorească o ocazie specială.
Vodafone România pune la dispoziție peste 350,000 de locații MoneyGram din toată lumea de unde clienții pot trimite bani în România, direct pe telefonul mobil al beneficiarului. Serviciul folosește o platformă tehnologică unică-prima platformă mobilă de pe piața din România ce le permite românilor să primească bani din străinătate având acces imediat și în regim non-stop la aceste fonduri.
”, a spus Valentin Ștefan, Director, Business Development, Vodafone România.

Utilizatorii Vodafone care au un cont M-Pesa pot retrage banii primiți în toate locațiile M-Pesa din țară sau îi pot folosi direct de pe telefonul mobil pentru a-i trimite mai departe către prieteni sau rude, pot face reîncărcări pe Cartela Vodafone, pot plăti facturi de utilități sau pot face plata către diverși comercianți.

(*) Date statistice, World Bank, 2015

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicații mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date și comunicații fixe. Vodafone are divizii în 26 de țări, 57 de rețele partenere în întreaga lume și operațiuni de broadband fix în 17 țări. La 31 decembrie 2015, Vodafone avea 461 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile și 13 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix. Pentru mai multe informații, vizitați www.vodafone.com.

Despre M-Pesa

Serviciul M-Pesa a fost lansat în martie 2007 de către Safaricom Limited în Kenya. M-Pesa permite milioanelor de oameni cu acces la un telefon mobil dar fără un cont bancar să trimită și să primească bani, să își încarce cartelele, să plătească utilitățile și să se bucure de o gamă largă de servicii.

M-Pesa avea aproximativ 24,6 milioane de utilizatori activi, la 31 decembrie 2015 și aproximativ 236.000 agenți, la nivel global. M-Pesa este disponibilă în 11 piețe: Kenya, Tanzania, Africa de Sud, Congo, India, Mozambic, Egipt, Lesotho, Ghana, Albania și România. Mai multe informații sunt disponibile la www.m-pesa.ro.

Despre MoneyGram

MoneyGram este un furnizor global de servicii inovatoare de transfer al banilor și servicii de plată, fiind recunoscut la nivel internațional ca asigurând o legătură financiară cu prietenii și membrii familiei. Fie online, de pe calculator sau telefonul mobil, fie la chioșcuri sau în magazine locale, noi incercăm să asigurăm legătura între clienții noștri prin orice modalitate care este convenabilă pentru ei. De asemenea, oferim servicii de plată a facturilor, emitem ordine de plată și realizăm controale oficiale pe piețele de interes pentru consumatori. Mai multe informații cu privire la MoneyGram Internațional, Inc. sunt disponibile pe site-ul www.moneygram.com.