Se încarcă...

Vodafone România lansează o soluţie de a trimite bani acasă, de oriunde din lume, direct pe telefonul mobil

Bucureşti, 14 mai, 2015 – Vodafone România lansează o soluţie nouă pentru utilizatorii M-Pesa care pot primi acum bani de oriunde din lume, direct pe telefonul mobil, în contul lor M-Pesa. Noua funcţionalitate se adresează oricărei persoane care deţine un card bancar şi doreşte să transfere bani unui utilizator M-Pesa din România.

“Vodafone este primul operator telecom care a lansat, anul trecut, serviciul M-Pesa prin intermediul căruia clienţii pot trimite şi primi bani sau pot face plăți cu ajutorul telefonului mobil. Acum, lansăm o nouă funcţionalitate pentru clienţii noştri: toţi cei care doresc să trimită bani în ţară şi au un cont bancar, pot face acest transfer online, către orice utilizator M-Pesa, de oriunde din lume. Facilităm, în felul acesta, tranzacţii între două tipuri de utilizatori: cei care au acces la internet şi utilizează servicii financiar-bancare şi cei care nu au acces la internet, nu deţin un cont bancar, dar au un telefon mobil” a spus Valentin Ştefan, Director, Business Development Vodafone România.

Practic, oricine este plecat din ţară, se află în alt oraş sau îşi doreşte o metodă rapidă de transfer de bani, către un utilizator M-Pesa, poate folosi serviciul de alimentare online a unui cont M-Pesa, trimiţând bani direct de pe site-ul www.m-pesa.ro, secţiunea “Alimentează online”. Se acceptă plăţile online operate de pe cardurile bancare emise de VISA, Mastercard şi Maestro, iar transferul se efectuează într-o zi lucrătoare. Mai multe informaţii despre modul în care poate fi folosit noul serviciu, puteţi găsi aici: https://m-pesa.vodafone.ro/alimenteaza-online/index.htm

Totodată, Vodafone lansează acum şi aplicaţia mobilă M-Pesa pentru telefoanele smartphone, prin care utilizatorii pot trimite şi mai uşor bani către alţi utilizatori M-Pesa, pot face diverse plăti, inclusiv plata facturilor de utilităţi, pot afla informaţii despre contul lor de M-Pesa şi pot să reîncarce Cartela Vodafone. Aplicaţia este disponibilă, pentru moment, pe sistemele de operare Android. În plus faţă de ghidul interactiv *789#, aplicaţia mobilă M-Pesa oferă posibilitatea de selectare a destinatarilor din lista de contacte, stabilirea unor plăți recurente şi a unor notificări periodice pentru plata acestora precum şi identificarea celor mai apropiate locaţii M-Pesa. Aplicaţia mobilă şi traficul mobil în aplicaţie sunt gratuite, cu excepţia utilizării funcţiei de căutare a locaţiilor M-Pesa pe harta disponibilă.

Despre M-Pesa în România: România a fost prima ţară europeană în care serviciul M-Pesa a devenit disponibil, în martie 2014, pentru orice client Vodafone, abonat sau utilizator de Cartelă, indiferent de tipul de telefon folosit. M-Pesa funcţionează prin intermediul unei platforme tehnologice inovatoare, cu un nivel ridicat de securitate. Serviciul poate fi activat, gratuit, de către orice client Vodafone cu vârstă de peste 14 ani, la orice magazin afiliat M-Pesa. În acest moment, serviciul M-Pesa poate fi activat într-o reţea de peste 1400 locaţii, magazinele Vodafone şi ale partenerilor săi, plus în cele peste 1000 de locaţii self-service. Lista completă a locaţiilor M-Pesa este disponibilă la www.m-pesa.ro, la *789 sau în aplicaţia mobilă. Mai multe informaţii despre cum poate fi activat un cont M-Pesa, găsiţi pe site-ul www.m-pesa.ro.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, care oferă o gama de servicii ce include voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe. Vodafone are divizii în 26 de ţări, 55 de reţele partenere în întreaga lume şi operaţiuni de broadband fix în 17 ţări. La 31 decembrie 2014, Vodafone avea 444 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile şi 11,8 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi

www.vodafone.com

.