Se încarcă...

Vodafone România colaborează cu furnizorii săi pentru a creşte nivelul standardelor de securitate şi sănătate în muncă

Bucureşti, 19 Martie, 2015  – Vodafone România colaborează cu partenerii şi furnizorii săi de servicii pentru a creşte nivelul de securitate în muncă şi a dezvolta standarde comune de securitate şi sănătate, prin adopţia unui program dedicat, intitulat Health & Safety.

Ştim că industria telecom presupune o serie de riscuri privind siguranţă şi sănătatea în muncă, iar preocuparea noastră continuă este aceea de a crea un spaţiu de lucru care să garanteze lipsa incidentelor. Acest obiectiv este posibil doar prin adoptarea unui set de reguli şi măsuri comune privind siguranţa, în rândul angajaţilor noştri, dar şi în rândul angajaţilor furnizorilor şi partenerilor noştri. Este o măsură care implică toleranţă zero faţă de încălcarea oricăror dintre aceste reguli de siguranţă”, a spus Arun Krishnamurthy, Director, Human Resources, Vodafone România.

În prezent, Vodafone România desfăşoară un program de actualizare tehnologică, care are că rol îmbunătăţirea condiţiilor de siguranţă în perimetrul site-urilor Vodafone din toată ţară. Programul se derulează de trei ani, iar până în acest moment, Vodafone a îmbunătăţit 80% dintre site-urile sale, prin adoptarea unor măsuri vizibile care reglementează accesul neautorizat, lucrul la înălţime, activităţile care prezintă risc electric sau pericol de incediu. Spre exemplu, Vodafone a instalat, pe site-urile sale, echipamente de siguranţă, echipamente de supraveghere video, puncte de ancorare şi sisteme de oprire a căderii.

Implicând toţi furnizorii noştri în acest proiect, Vodafone face un pas înainte pentru a creşte nivelul de conştientizare a beneficiilor programelor de securitate în muncă. De acum încolo, în probabilitatea unui incident, îi încurajăm atât pe angajaţii noştri, cât şi pe cei ai furnizorilor noştri, să detalieze experienţă avută şi să ne aducă la cunoştinţă condiţiile în care s-a produs respectivul incident. Doar în felul acesta putem înţelege care a fost cauza reală şi putem lua măsurile care se impun, investind în echipamente de protecţie şi siguranţă suplimentare, pentru prevenţie.” a spus Giovanni Chiarelli, Director, Technology, Vodafone România

Programul de securitate şi sănătate în muncă la Vodafone - Health & Safety - include echipa de management şi toţi angajaţii, din toate departamentele, indiferent de natura activităţii lor. Programul a avut deja un impact puternic, în companie: spre exemplu, anul trecut, programul nu a înregistrat nicio victima, în schimb, a înregistrat o reducere semnificativă a accidentelor şi o creştere semnificativă a gradului de conştientizare privind securitatea în muncă în cazul angajaţilor implicaţi în activităţi ce implică un risc.

Recent, Vodafone România a organizat şi un eveniment adresat partenerilor şi furnizorilor săi de servicii, pentru a sublinia nevoia îmbunătăţirii comportamentului pe teren, din perspectiva securităţii în muncă. La eveniment, partenerii au discutat cu ceilalţi membri ai comunităţii experienţele privind importantă securităţii în muncă şi, totodată, furnizorii de serviciii care au obţinut cele mai bune rezultate în implementarea programului de securitate şi sănătate în muncă au fost remarcaţi de către Vodafone România. La eveniment au fost prezenţi 150 directori generali, manageri de proiect şi specialişti din zona de securitate, reprezentând peste 60 de parteneri Vodafone.

Investiţiile în securitatea angajaţilor sunt benefice oricărui business. Securitatea în muncă poate influenţă, în mod direct, performanţă companiilor şi, cel mai important, a oamenilor, iar aceste aspecte pot avea ulterior un impact financiar. Astfel, Vodafone România cere din partea furnizorilor săi să aibă aceleaşi responsabilităţi şi aceeaşi implicare privind adoptarea unui program unitar ce încurajează şi garantează securitatea în muncă a angajaţilor.” a spus Adrian Moss, Director, Finance, Vodafone România.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, care oferă o gama de servicii ce include voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe. Vodafone are divizii în 26 de ţări, 54 de reţele partenere în întreagă lume şi operaţiuni de broadband fix în 17 ţări. La 31 decembrie 2014, Vodafone avea 443 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile şi 11 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.vodafone.com.