Se încarcă...

Prin programul Vodafone Firsts, Un clujean a zburat pentru prima oară pe aripile unui avion

  • Sveatoslav Vizitiu este câştigătorul României la concursul internaţional “Pitch your First”, organizat de Vodafone în 10 ţări
  • “Pitch your First” i-a încurajat pe oameni să facă lucruri extraordinare pentru prima oară în viaţă, cu ajutorul tehnologiei

Bucureşti, 29 ianuarie 2015 – Prin programul Vodafone Firsts, Sveatoslav Vizitiu, un iubitor al sporturilor extreme din Cluj, şi-a îndeplinit de curând visul de a zbura pe aripile unui avion şi a avut prima experienţă de “wing-walking”, în Seattle, SUA.

Sveatoslav Vizitiu, în vârstă de 29 de ani, este câştigătorul României la concursul internaţional “Pitch your First”, organizat de Vodafone în 10 ţări. El a zburat la o înălţime de peste 4500 m, cu o viteză de peste 270 km/h, direct pe aripile unui avion Boeing Stearman din 1943. Imagini din timpul zborului şi declaraţiile lui după această plimbare inedită pot fi urmărite în filmul disponibil pe www.firsts.com.

“M-am uitat la un moment dat la un film vechi, în care o faţă se plimbă pe aripile avionului şi mi-am zis că aş vrea să fac şi eu aşa ceva. Şi iată cum visul meu a devenit realitate, cu ajutorul Vodafone: am zburat pentru prima oară pe aripile unui avion, la o înălţime incredibilă - practic, înălţimea de la care se sare, de obicei, cu paraşuta. Îmi amintesc că, în primele 10 secunde, m-am blocat: a fost foarte greu să fac un selfie, din cauza vântului, dar am reuşit şi m-am bucurat enorm că am putut să trimit poză imediat soţiei mele”, a declarat Sveatoslav Vizitiu, câştigător “Pitch your First”.

“Cu Vodafone Firsts, am cunoscut mulţi oameni care au avut curajul de a face lucruri extraordinare pentru prima oară şi care au folosit tehnologia mobilă pentru a împărtăşi emoţia momentului cu familia sau prietenii. Concursul “Pitch Your First” a fost o ocazie specială pentru români de a îşi transformă visele în experienţe minunate. Am avut sute de înscrieri în competiţie, iar publicul a votat online şi şi-a susţinut favoriţii. Suntem încântaţi că Sveatoslav a reuşit “să zboare” pe aripile unui avion şi să împărtăşească această performanţă cu cei dragi lui.” a spus Laura Barbu, Director Brand and Marketing Communication, Consumer Business Unit, Vodafone România.

Sveatoslav Vizitiu s-a născut pe 6 mai1985, în Vladivostok (Rusia) şi locuieşte în Cluj din anul 2004. A venit în România pentru studii, fiind student al Universităţii Tehnice din Cluj, Facultatea de Calculatoare. Ulterior, a urmat cursurile programului de master în Managementul Afacerilor în cadrul aceleiaşi universităţi, iar în prezent, este doctor în Inginerie Electrică. Este pasionat de sporturile extreme de mic: primul sport pe care l-a practicat a fost kick-boxing, la şase ani. Au urmat apoi, pe rând: karate, trambulină profesională, înot, judo, arte marţiale, scuba diving, bungee jumping, sărituri cu paraşuta, cu parapanta şi mersul cu motocicleta.

Concursul internaţional “Pitch your First” a fost lansat de Vodafone Group în luna mai, 2014, în 10 ţări, printre care şi România. Iniţiativa a fost menită să îi încurajeze pe oameni să facă lucruri extraordinare pentru prima oară, cu ajutorul tehnologiei mobile. Cele 10 ţări în care Vodafone Group a desfăşurat concursul au fost: Italia, Egipt, Ungaria, Marea Britanie, Spania, Africa de Sud, Qatar, Olanda, Germania şi România.

Despre programul Firsts

Concursul internaţional “Pitch Your First” se înscrie în programul global de brand - Vodafone Firsts, lansat la începutul anului 2014. Vodafone Firsts îi ajută şi îi inspiră pe oameni să facă lucruri extraordinare, pentru prima dată în viaţa lor, cu ajutorul tehnologiei mobile. La nivel internaţional, Vodafone Firsts i-a avut în prim plan pe Mary Kom, campioană olimpică la box, originară din India, pe surfer-ul britanic Tom Lowe, pe muzicianul sud-african Spoek Mathambo sau pe bunicile originare din Olanda - An şi Ri - care au zburat pentru prima oară cu avionul. Toate intitiativele #Firsts de până acum se găsesc pe site-ul www.firsts.com.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, cu aproximativ 438 de milioane de clienţi, la 30 septembrie 2014. Vodafone are divizii în 30 de ţări de pe cinci continente şi peste 50 de reţele partenere în întreagă lume. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.vodafone.com.