Se încarcă...

Pentru prima oară în România, Fundaţia Vodafone organizează Vodafone Big Marathon

  • Vodafone Big Marathon face parte din Maratonul Bucureşti Raiffeisen Bank şi va avea loc în data de 4 octombrie
  • Peste 100 de alergători, angajaţi din companiile Vodafone din toată lumea aleargă pentru a susţine două cauze din România

Bucureşti, 13 august 2015 – Fundaţia Vodafone România organizează pentru prima oară în România Vodafone Big Marathon, un eveniment sportiv în care vor alerga atât angajaţi Vodafone din România, cât şi din alte ţări. Vodafone Big Marathon face parte din Maratonul Bucureşti Raiffeisen Bank şi va avea loc în dată de 4 octombrie 2015. Participanţii vor alerga la maraton şi în acelaşi timp vor strânge fonduri pentru susţinerea financiară a două cauze ale Fundaţiei Vodafone România.

Fiecare alergător Vodafone care se înscrie la maraton are ca misiune strângerea sumei de 1.500 de euro care va fi împărţită în mod egal între cele două cauze. Sumele adunate în urmă campaniei vor fi utilizate pentru creşterea numărului de beneficiari ai celor două proiecte, ‘Controlin’ şi ‘Supravegherea pacienţilor cu probleme cardio-vasculare la domiciliu’.

“Vodafone Big Marathon România 2015 este în acelaşi timp un eveniment sportiv şi o campanie de strângere de fonduri. Acest eveniment a fost lansat de Fundaţia Vodafone Group în urmă cu un an şi este pentru prima oară când colegi din companii Vodafone din toată lumea aleargă pentru a susţine cauze din România. Cele două cauze au ca beneficiari pacienţi cu diabet şi cu probleme cardio- vasculare, susţinuţi prin programul Fundaţiei Vodafone, ‘Mobile for Good’. Prin fondurile care se vor strânge în urma campaniei, ne dorim să creştem numărul de beneficiari şi să extindem cele două proiecte în mediul rural, în cât mai multe judeţe ale ţării”, a spus Angela Galeta, Director, Fundaţia Vodafone România.

“Mă bucur şi sunt mândră că anul această Fundaţia Vodafone România organizează Vodafone Big Marathon în România. Voi alerga la maratonul de la Bucureşti pentru a susţine bolnavii de inimă şi de diabet din România. Experienţa Maratonului de la Amsterdam, de anul trecut, a fost una dintre cele mai însemnate de până acum, întrucât am avut şansa de a da un sens nou fiecărui kilometru alergat. Această experienţă m-a ajutat să înţeleg câtă forţă are cuvântul ‘împreună’ şi cum, alături de oameni implicaţi şi generoşi, am putut salva vieţile a peste 60 de copii infestaţi de HIV din Leshoto, Africa de Sud. Cred din tot sufletul că fiecare dintre noi are puterea să schimbe lumea. Este nevoie doar să alegi să îţi pese, să te implici şi să crezi că gestul tău poate schimbă în bine destinul oamenilor de lângă noi”, a spus Nicoleta Matei, Corporate Account Specialist, Vodafone România, participant la Vodafone Marathon Amsterdam 2014.

“Suntem onoraţi că vom găzdui cei peste 100 de alergători ai companiei Vodafone, veniţi din toată lumea, pentru a alerga la Bucureşti şi a sărbători alături de ceilalţi peste 10.000 de alergători din peste 50 de ţări o zi de bucurie a capitalei, cu oameni care fac mişcare în aer liber, adoptă un stil de viaţă sănătos, fac voluntariat şi întreprind acţiuni caritabile.” a declarat Oana Năstase, Director Asociaţia Bucharest Running Club, organizatorul Maratonului Bucureşti Raiffeisen Bank.

Vodafone Big Marathon face parte din evenimentul “Raiffeisen Bank Bucharest Marathon”, organizat de Asociaţia Bucharest Running Club, având ca sponsor oficial Raiffeisen Bank iar ca Partener de Comunicaţii Vodafone România. Evenimentul va avea loc în 3 şi 4 octombrie, iar Vodafone România este şi sponsorul cursei de ştafetă din cadrul maratonului.

Strângerea de fonduri se realizează prin SMS, M-Pesa sau platforma Justgiving, iar modalităţile concrete prin care se pot dona bani către cele două cauze ‘Mobile for Good’ sunt disponibile pe blogul Fundaţiei Vodafone la adresa: http://fundatiavodafone-blog.ro/2015/07/29/vodafone-big-marathon-romania-2015-alergam-pentru-doua-cauze-mobile-for-good/.

Cele două proiecte pentru care angajaţi Vodafone din toată lumea aleargă pentru a aduna fonduri fac parte din programul Fundaţiei Vodafone România ‘Mobile for Good’, un program care încurajează folosirea tehnologiei mobile pentru rezolvarea problemelor sociale presante.

Proiectul ‘Controlin’ este desfăşurat de Asociaţia React şi îi ajută pe pacienţii cu diabet să îşi monitorizeze valorile glicemiei şi să primească ajutor în situaţiile de urgenţă, cu ajutorul tehnologiei. ‘Supravegherea pacienţilor cu probleme cardio-vasculare la domiciliu’ este cel de-al doilea proiect din campanie, desfăşurat de Asociaţia Caritas Alba-Iulia Asistenţă Medicală şi Socială. Prin intermediul acestuia, persoanele cu probleme cardio-vasculare aflate în zone rurale primesc asistenţă medicală la domiciliu. Mai multe detalii despre cele 2 proiecte şi despre programul Mobile for Good puteţi găsi la adresa: https://www.vodafone.ro/despre-noi/implicare-sociala/fundatia-vodafone/proiecte/mobile-for-good/proiecte/index.htm.

Ideea de a combina stragerea de fonduri cu maratonul a luat naştere în cadrul grupului Vodafone în anul 2014. Astfel, angajaţi Vodafone din toată lumea deveneau ambasadori ai unei cauze, alergând pentru acea cauza şi colectând şi bani pentru cauza respectivă. Primul Vodafone Big Marathon s-a organizat anul trecut în Amsterdam, ca parte din Maratonul Amsterdamului. Cauza pentru care au alergat şi au strâns fonduri a fost Moyo Lesotho – copiii infectaţi cu HIV din Africa.

Fundaţia Vodafone România a finanţat, în cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale, având că beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 20 milioane Euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundaţiei se regăsesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro. Fundaţia Vodafone România este o organizaţie non-guvernamentală românească cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998.