Se încarcă...

În cei 17 ani de activitate, Fundația Vodafone România a investit peste 20 de milioane de euro și a sprijinit peste 650.000 de beneficiari

București, 30 septembrie 2015 – Fundația Vodafone România, prima fundație corporativă din România, împlinește 17 ani de existență, alături de comunitate și de societatea civilă din România. De la înființarea sa, în 1998, și până astăzi, Fundația a finanțat 848 de programe în beneficiul copiilor, bătrânilor, persoanelor defavorizate, persoanelor cu dizabilități și al victimelor calamităților naturale din toată țara.

În cei 17 ani, Fundația Vodafone România a investit peste 20 de milioane de Euro în proiecte desfășurate cu peste 600 de organizații non-guvernamentale, pentru peste 650.000 de beneficiari.

Direcțiile strategice ale Fundației Vodafone România sunt în continuare sănătatea și educația, dar au fost adăugate și partea de servicii sociale, intervenții în situații de urgență și voluntariatul.

“Fiecare an înseamnă pentru noi mii de fapte bune, noi destine schimbate și multe vieți salvate. în 17 ani am ajuns să avem 600 de organizații partenere, să finanțăm 848 proiecte, să avem peste 650.000 de beneficiari direcți ai programelor noastre, 5.100 de voluntari din rândul angajaților Vodafone cărora li se alătură anual și Voluntarii de Profesie. Mai mult, am extins programul Mobile for Good, cu alte 8 proiecte noi, ajungând la un total de 19 proiecte. în cei 17 ani de activitate am beneficiat de tehnologia mobilă și de inovațiile specifice acestui domeniu și le-am utilizat pentru a oferi soluții multor probleme din comunitate. Mă refer aici la proiecte ca: telemedicina copilului insulinodependent, un helpline pentru persoanele vârstnice, sau tehnologia ca instrument de fundraising. Ne bucură faptul că suntem un real sprijin pentru comunitatea civilă, pentru beneficiarii și ONG-urile din România. Datorăm acest lucru donatorilor și voluntarilor din rândul angajaților Vodafone România, dar și sutelor de oameni inimoși pe care i-am întâlnit în organizațiile partenere, cărora le mulțumim, cu această ocazie,” a spus Florina Tănase, Director Legal and External Affairs, Vodafone România și Membru în Consiliul de Administrație al Fundației Vodafone România.

Sub umbrela programului Mobile for Good, Fundația Vodafone finanțează, în toate cele 28 de țări în care este prezentă, proiecte care folosesc tehnologia mobilă pentru rezolvarea problemelor sociale presante, pentru a crește calitatea vieții oamenilor și pentru a mobiliza schimbarea socială.

Programul Mobile for Good beneficiază de acces la rețeaua și serviciile Vodafone și a debutat cu proiecte care au venit în sprijinul a trei categorii de beneficiari: persoane care au diabet de tip I sau ÎI, bătrâni care au nevoie de îngrijire medicală la domiciliu și tineri cu dizabilități intelectuale care participă la competiții sportive.

Anul acesta, Fundația Vodafone România a continuat cele 11 proiecte aflate deja în curs de desfășurare ca parte a programului “Mobile for Good” și a adăugat proiecte noi, ajungând la un număr total de 19 proiecte. Bugetul alocat a fost de 804.500 euro. Proiectele lansate în acest an includ:

  • Tehnologia ca instrument de fundraising
  • Tehnologie pentru persoane cu deficiente de auz și de vedere
  • Telemedicina copilului insulinodependent
  • Helpline pentru persoanele vârstnice
  • Tehnologie pentru pacienții cardio din mediul rural
  • Tehnologie pentru copiii cu epilepsie, autism, sau boli grave
  • Tehnologie pentru operațiile de transplant
  • Tehnologie pentru managementul plăgilor

Fundația Vodafone România a finanțat, în cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe în domeniile sănătății, educației, serviciilor sociale, având ca beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundația Vodafone România a investit 20 milioane Euro în proiecte desfășurate de organizațiile non profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundației se regăsesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro. Fundația Vodafone România este o organizație non-guvernamentală românească cu statut caritabil, distinctă de operațiunile comerciale ale companiei, înființată în 1998.