Se încarcă...

Fundaţia Vodafone România susţine Asociaţia MAME prin derularea unui nou proiect, „Prioritate pentru Sănătate”

  • Fundaţia Vodafone România investeşte 53.690 Euro în beneficiul copiilor şi tinerilor diagnosticaţi cu boli grave din România
  • Peste 100 de pacienţi care vor solicită sprijinul Asociaţiei MAME pe parcursul anului 2015 vor beneficia, în mod gratuit, de servicii de consultanţă, suport, consiliere, informare şi îndrumare, pentru a face faţă mai uşor afecţiunilor de care suferă.

Bucureşti, 21 ianuarie 2015 - Fundaţia Vodafone România şi Asociaţia MAME anunţă lansarea proiectului “Prioritate pentru Sănătate”, pentru sprijinirea copiilor şi tinerilor cu probleme grave de sănătate din România.

Prin acest proiect, vor fi oferite servicii de consiliere medicală, psihologică şi juridică, informare şi îndrumare către clinici din străinătate, contactare şi menţinere legătură cu centre medicale din afară ţării pentru bolnavii care nu pot beneficia de tratament sau intervenţii chirurgicale în România. În plus, Asociaţia M.A.M.E. va oferi consultanţă pentru realizarea campaniilor de strângere de fonduri necesare pentru operaţiile care se efectuează în afară ţării, precum şi sprijin pentru accesarea formularului S2 (E112) pentru acoperirea costurilor medicale de către Casă Naţională de Asigurări de Sănătate.

Suntem mândri să fim alături de Asociaţia MAME şi să susţinem proiectul „Prioritate pentru Sănătate” selectat în cadrul rundei de finanţare „Fondul pentru Fapte Bune – ediţia 2014”. Juriul care a ales proiectele pe care urmează să le finanţăm a fost impresionat de experienţă anterioară în domeniu a Asociaţiei MAME, precum şi de soluţiile practice, extrem de utile, pe care asociaţia le va pune la dispoziţia beneficiarilor, în cadrul proiectului: consilierea medicală şi psihologică, accesul la informaţii actualizate şi verificate despre clinici, medici, tratamente. ”, a declarat Angela Galeta, Director Fundaţia Vodafone România.

Confruntându-mă personal cu o boală gravă şi având experienţă celor aproape şase ani de voluntariat în cadrul Asociaţiei MAME, am ajuns la concluzia că, pentru a facilita vindecarea în cazul unui bolnav de cancer, nu este suficient să îi fie asigurate doar serviciile medicale, ci este extrem de important să îi fie tratate şi problemele de natură emoţională, socială şi materială pe care le creează specificul acestei boli. Tocmai de aceea am lansat proiectul “Prioritate pentru Sănătate” prin intermediul căruia vom fi alături de bolnavii de cancer cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România, unul dintre cei mai importanţi şi serioşi parteneri pe care îi avem”, a declarat Maria Culescu, Preşedinte Fondator Asociaţia MAME.

Tot în cadrul proiectului, va fi concepută o harta dinamică şi interactivă a serviciilor medicale de stat şi private, din ţară şi străinătate, a serviciilor psihologice şi sociale şi a altor servicii adresate persoanelor diagnosticate cu cancer. Harta va fi disponibilă pe site-ul www.asociatiamame.com şi va facilita accesul utilizatorilor la informaţii privind spitale, clinici, centre şi alte organizaţii dedicate acestei patologii.

Colaborarea dintre Fundaţia Vodafone România şi Asociaţia MAME a început în anul 2013, prin includerea Mariei Culescu în programul „Voluntar de Profesie” şi continuă până în prezent prin susţinerea financiară a proiectului „Fondul de Rezervă pentru Viaţă pentru Adulţi” prin intermediul căruia Asociaţia MAME a fost desemnată de ARC România şi reţelele mobile să gestioneze alocarea unor numere scurte de SMS pentru cazurile individuale de adulţi cu boli grave care au nevoie de intervenţii medicale sau tratamente ce nu pot fi efectuate în România.

Fundaţia Vodafone România a finanţat, în cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale, având că beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 20 milioane Euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundaţiei se regăsesc pe www.fundaţia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro. Fundaţia Vodafone România este o organizaţie non-guvernamentală românească cu statut caritabil, distinctă şi independenţa de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998.

Asociaţia MAME este o organizaţie nonprofit înfiinţată în aprilie 2009 la iniţiativa Mariei Culescu, un fost bolnav de cancer, organizaţie care a sprijinit de-a lungul celor aproape 6 ani de activitate peste 400 de cazuri de copii şi tineri bolnavi de cancer şi alte boli grave. Pentru mai multe detalii referitoare la activitatea derulată de Asociaţia MAME şi rezultatele obţinute, va invităm să accesaţi www.asociatiamame.com sau www.facebook.com/AsocMAME