Se încarcă...

Fundația Vodafone Romania investește 300.000 euro în dotarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență “Grigore Alexandrescu”

 

București, 22 octombrie 2015 - Fundația Vodafone România a finanțat achiziționarea de echipamente medicale și de mobilier specific pentru dotarea noii Unități de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”. Acest proiect se încadrează în strategia fundației de finanțare a programelor care îmbunătățesc actul medical în România.

Dotarea spațiului de 750 m2 al noii Unități de Primiri Urgențe a necesitat o investiție totală de 333.669 euro, dintre care 300.000 euro au fost finanțați de Fundația Vodafone România. Numărul de paturi de spital a fost mărit de la 7 la 20, crescând astfel numărul minim de pacienți care sunt tratați zilnic în cadrul Unității de Primiri Urgențe cu 320%, de la 125 pacienți, la 400. Dotarea unității a început în data de 6 august și a fost finalizată la începutul lunii.

“Aceasta investiție va asigura un înalt profesionalism al activității de primire la departamentul de urgențe. Se vor reduce astfel perioadele îndelungate de așteptare, se vor evita situațiile de supraaglomerare și va crește eficiența tratării micilor bolnavi. în prezent, cei aproximativ 6.000 de pacienți anuali ai spitalului-internați, ambulatori sau în situații de urgență, inclusiv de tip neonatal – pot beneficia de noile echipamente finanțate de Fundația Vodafone Romania”, a spus Angela Galeta, Director, Fundația Vodafone România.

Lista echipamentelor medicale specifice achiziționate cuprinde printre altele: un sistem de monitorizare a funcțiilor vitale, 2 electrocardiografe portabile cu 12 canale, cu cărucior, un defibrilator cu pacemaker extern, un dispozitiv medical de triaj, un ventilator pentru camera de resuscitare, o masă încălzită pentru resuscitare nou-născuți și un ecograf Doppler.

Mai mult, prin aceste dotări, au fost îmbunătățite condițiile de lucru ale personalului spitalului și calitatea actului medical. Creșterea numărului de pacienți care pot fi tratați face posibil accesul la servicii medicale de calitate inclusiv pentru pacienții din zonele limitrofe ale Bucureștiului dar și din alte zone ale țării. Dotarea Unități de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu a fost realizată în parteneriat cu Fundația pentru SMURD.

Fundația Vodafone România a început colaborarea cu Spitalul Grigore Alexandrescu în 2013, cu un proiect finanțat prin programul “Fondul pentru fapte bune” în valoare de 53.000 euro, prin care a fost modernizată, reabilitată și echipată secția de Terapie Intensivă Nou-născuți a spitalului. în 2014 colaborarea a continuat prin achiziționarea unui ecocardiograf ultraperformant, modelul Electric Vivid S5, în valoare de 51.000 euro, pentru Compartimentul de Cardiologie, Secția Pediatrie II. Această achiziție a soluționat situația celor aproximativ 30 de cazuri care ar fi trebuit tratate zilnic în Spitalul Grigore Alexandrescu și care în lipsă ecocardiografului erau redirecționate către Spitalul Marie Curie, unde lista de așteptare ajunsese la 5 luni.

Aceasta este o nouă investiție majoră pe care Fundația Vodafone România o face în domeniul medical, după construcția noii secții de terapie intensivă pentru nou-născuți a spitalului “Marie Curie”, finalizată în 2013.

Fundația Vodafone România a finanțat, în cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe în domeniile sănătății, educației, serviciilor sociale, având că beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundația Vodafone România a investit 20 milioane Euro în proiecte desfășurate de organizațiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundației se regăsesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://www.fundatiavodafone-blog.ro. Fundația Vodafone România este o organizație non-guvernamentală românească cu statut caritabil, distinctă și independentă de operațiunile comerciale ale companiei, înființată în 1998.