Se încarcă...

Fundaţia Vodafone România anunţă începerea înscrierilor pentru a şasea ediţie a programului Voluntar de profesie

  • Pentru ediţia din acest an, Fundaţia Vodafone România pune la dispoziţie 9 locuri, pentru o perioadă de 9 luni
  • Persoanele interesate să lucreze într-o organizaţie non-guvernamentală din România se pot înscrie în programul „Voluntar de profesie”, în perioada 16 septembrie – 26 octombrie 2015
  • Formularul de înscriere este disponibil la adresa www.fundaţia-vodafone.ro, secţiunea Voluntar de profesie

Bucureşti, 16 septembrie 2015 – Fundaţia Vodafone România are plăcerea să anunţe lansarea celei de-a şasea ediţii a programului Voluntar de profesie, care pune la dispoziţie, prin concurs, nouă locuri în cadrul organizaţiilor non-profit, pe o perioadă de nouă luni. Programul se adresează tuturor celor care îşi doresc să schimbe în bine viaţa oamenilor şi a comunităţilor din care fac parte.

Voluntar de Profesie este unul dintre programele noastre cheie, menit să schimbe, în mod real, viaţa comunităţii. Prin intermediul său, oricine îşi doreşte să lucreze pentru o organizaţie non profit din România se poate înscrie, în competiţie. Oamenii bine pregătiţi şi entuziaşti, care doresc să se implice în domeniul social, trebuie doar îşi aleagă un ONG unde doresc să lucreze şi să propună un proiect pe care să îl pună în practică în timpul celor nouă luni de zile”, a declarat Angela Galeta, Director, Fundaţia Vodafone România.

Fundaţia Vodafone România asigură integral salariile persoanelor care sunt desemnate câştigătoare, precum şi cheltuielile administrative, pe toată durata programului. Fiecare voluntar va primi un salariu egal cu ultima să remuneraţie obţinută până la începerea programului Voluntar de profesie, în limita a 1000 Euro, net. Programul se adresează atât publicului larg, cât şi angajaţilor Vodafone, două dintre cele nouă locuri fiind alocate angajaţilor.

Câştigătorii vor fi selectaţi de către un juriu format din membrii Consiliului de Administraţie şi ai echipei Fundaţiei Vodafone România, conform calendarului programului. Organizaţia neguvernamentală aleasă de candidaţi trebuie să îşi desfăşoare activitatea în România, într-unul din domeniile: sănătate, educaţie, prevenirea abandonului familial şi şcolar, servicii sociale, voluntariat, incluziunea socială a persoanelor cu nevoi speciale şi ajutor în situaţii de urgenţă.

Pentru mai multe informaţii privind calendarul şi regulamentul ediţiei din acest an a programului Voluntar de profesie, va rugăm să accesaţi pagina https://www.vodafone.ro/despre-noi/implicare-sociala/fundatia-vodafone/voluntar-de-profesie/.

Programul Voluntar de Profesie este un program inovator, lansat în anul 2002 de către Fundaţia Vodafone Group, la nivel mondial, sub numele de World of Difference. Programul se adresează tuturor celor care şi-au dorit dintodeauna să lucreze într-o organizaţie non-profit, dar nu au avut ocazia deoarece desfăşurau un alt tip de activitate. Prin intermediul World of Difference, participanţii au posibilitatea de a-şi lua o pauză de la activitatea lor obişnuită, timp în care să se dedice cauzei pe care o aleg. Filosofia care stă la baza programului este de a produce o schimbare şi de a aduce bucurie în vieţile oamenilor care au nevoie de ea, folosind resursele şi abilităţile voluntarilor.

Fundaţia Vodafone România a finanţat, în cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale, având ca beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 20 milioane Euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundaţiei se regăsesc pe www.fundaţia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro. Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998.