Se încarcă...

Fundaţia Vodafone România a oferit 8 premii în cadrul Galei - 17 ani de fapte

Bucureşti, 2 octombrie 2015 – Fundaţia Vodafone România a organizat joi, 1 octombrie, “Gala Fundaţiei Vodafone – 17 ani de fapte bune” la care au participat reprezentanţi ai ONG-urilor partenere, donatori şi voluntari ai Fundaţiei, reprezentanţi ai mediului de afaceri din România, membrii Board-ului Fundaţiei Vodafone România, precum şi personalităţi publice, printre care Irina-Margareta Nistor, Preşedintele Onorific al Fundaţiei Vodafone România şi Andrew Dunnett, Director, Vodafone Foundation Group Sustainability. Evenimentul a fost prilejuit de aniversarea a 17 ani de existenţă a Fundaţiei Vodafone România, prima fundaţie corporativă din România, care a fost alături de comunitate şi societatea civilă din 1998.

17 ani înseamnă pentru noi 5.100 de angajaţi Vodafone implicaţi în muncă de voluntariat, peste 650.000 de beneficiari, peste 848 de proiecte finanţate, peste 20 milioane de euro investiţi. Dincolo de aceste cifre, însă, stau oamenii, cei care sunt sufletul proiectelor, cei care ne motivează cu devotamentul lor. Totodată, anul acesta am dorit să fim mult mai prezenţi în zonele rurale şi în comunităţile izolate, pentru că am văzut că acolo ajutorul nostru este foarte necesar. Ne dorim ca proiectele noastre care pot îmbunătăţi viaţă oamenilor să ajungă până în cele mai îndepărtate colţuri ale ţării, până la cei mai izolaţi oameni”, a spus Angela Galeta, Director al Fundaţiei Vodafone România.

În cadrul Galei, Fundaţia Vodafone România a acordat 6 premii distincte pentru 8 organizaţii partenere sau persoane cu care Fundaţia a implementat proiecte importante în anul anterior:

Premiul pentru Pionierat, Curaj şi Perseverenţă:
  • Domnului Dragoş Zaharia, Preşedinte Asociaţia S.M. Speromax Alba Iulia, care  a înfiinţat un centru de zi care se ocupă de pacienţii diagnosticaţi cu scleroză multiplă. Este implicat activ în implementarea  proiectului “Scleroză multiplă – boala adultului tânăr. Recunoaşte riscurile” care urmăreşte să redea mobilitatea şi speranţa la o viaţă împlinită copiilor şi adulţilor imobilizaţi, complet dependenţi de îngrijitorii lor.

Premiul pentru Impact în Comunitate :

  • Doamnei Rodica Tiriteu, Director al Şcolii Gimnaziale Numărul 1 din Chislaz, judeţul Bihor, pentru implicarea cu dăruire şi perseverenţă în realizarea proiectului “Mobilizare pentru învăţare”, în cadrul căruia au fost renovate cele două clădiri ale Şcolii Gimnaziale din Chislaz, astfel încât cei 127 de copii care urmează cursurile aici, să poată învaţă în condiţii care corespund standardelor europene.
  • Doamneia Elisabeta Păcuraru, Manager de Proiect al Asociaţiei Comunităţii Eșelnița “Cazanele Dunării”, pentru renovarea unui centru de formare şi dezvoltare a tinerilor din comună, parte a proiectului “În centru este Eșelnița”, dorind să le ofere acestora o perspectiva şi posibilitatea de a-şi face un rost acasă, la sat.

Premiul pentru excelenţă în colaborarea dintre instituţii şi organizaţii neguvernamentale:

  • Doamnei Adriana Crăciun, Director al Centrului de Transfuzii Sanguine Buzău, pentru că a dus la bun sfârşit renovarea şi dotarea Centrului de Transfuzie Sanguină din Buzău, locul din care s-au livrat în ultimii 3 ani Centrului de Transfuzii Sanguine din Bucureşti peste 40.000 de unităţi de sânge şi preparate sanguine, contribuind la salvarea multor vieţi. Centrul de Transfuzii Buzău a organizat anul acesta 24 de colecte mobile, inclusiv în mediul rural.

Premiul pentru Voluntariat:

  • Asociaţiei Diaconia Ajutor Internaţional, pentru derularea  proiectului “Built for tomorrow 2015” şi pentru motivarea şi implicarea angajaţilor Vodafone România în activităţi de voluntariat. În cadrul acestui proiect, 400 de voluntari Vodafone au construit case pentru patru familii nevoiaşe din Cristian, judeţul Braşov.

Premiul Mobile for Good:

  • Asociaţiei Sprijin pentru Diabet, pentru proiectul “Telemedicină pentru copilul insulinodependent” care prin intermediul tehnologiei avansate, permite monitorizarea continuă a glicemiei cu ajutorul unor senzori, elimina necesitatea întepaturilor zilnice, facilitează interpretarea datelor şi intervenţiile rapide, de la distanţă, în caz de necesitate. Proiectul face parte din “Mobile for Good”, cel mai amplu program din România care foloseşte tehnologia mobilă pentru a îmbunătăţi viaţă oamenilor.
  • Asociaţiei Samaritenilor din România pentru proiectul “SOS Surdo-Muţi” şi pentru dezvoltarea unui sistem de comunicare şi avertizare în timp real, care se încadrează în standardul “Total Conversation- Sign, Type and Speak”. Acest sistem vine în sprijinul autonomiei persoanelor cu deficientee de auz şi vorbire şi le permite să solicite ajutor de urgenţă prin transmiterea unor mesaje generice predefinite.

Premiul pentru cel mai activ voluntar de profesie:

  • Doamnei Elena Daria Tănasă pentru implicarea cu deosebită dedicare în proiecte de strângere de fonduri organizând competiţii sportive, târguri caritabile şi campanii de strangere de fonduri.

     

    

Fundaţia Vodafone România a finanţat, în cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale, având ca beneficiari  copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 20 milioane Euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundaţiei se regăsesc pe www.fundaţia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro. Fundaţia Vodafone România este o organizaţie non-guvernamentală românească cu statut caritabil, distinctă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998.