Se încarcă...

Au fost desemnaţi cei 7 finalişti ai programului

Bucureşti, 17 noiembrie 2015 – Programul Fundaţiei Vodafone România, "Voluntar de Profesie", a ajuns la cea de-a şasea ediţie. Au fost desemnaţi 7 finalişti pentru care Fundaţia Vodafone România va acoperi timp de nouă luni salariile curente (în limita a 1.000 euro) şi cheltuielile adiţionale necesare implementării proiectelor în care sunt implicaţi voluntarii.

Voluntarii câştigători vor lucra în perioada decembrie 2015 - august 2016 la proiecte dezvoltate împreună cu organizaţiile non profit pentru care au optat şi care susţin una din cauzele promovate de Fundaţia Vodafone România: îmbunătăţirea serviciilor medicale, încurajarea educaţiei, stimularea voluntariatului, integrarea persoanelor cu nevoi speciale, servicii sociale pentru familii şi vârstnici.

Finaliştii din acest an au vârste cuprinse între 27 şi 44 de ani, sunt din Bucureşti, Braşov, Focşani şi Bacău şi sunt de profesie jurnalişti, economişti, experţi relaţii publice, traineri şi psihologi. Lista completă e disponibilă pe facebook.com/fundatiavodafone.

Există persoane care îşi doresc să lucreze în mediul ONG, care vor să ajute şi să se implice, dar care nu au reuşit să o facă până acum, pentru că sunt constrânse de alte angajamente sau de considerente financiare. Programul “Voluntar de profesie” le oferă acestora o soluţie, şi ocazia să experimenteze timp de nouă luni viaţă de voluntar angajat în problemele comunităţii. Am întâlnit cazuri în care această experienţă a fost atât de edificatoare, încât voluntarii ne-au spus că şi-au găsit vocaţia şi au hotărât să rămână în mediul ONG şi după expirarea programului”, a declarat Angela Galeta, Director Fundaţia Vodafone România.

Juriul care a selectat viitorii “Voluntari de Profesie” a fost format din membrii boardului şi din echipa Fundaţiei Vodafone România, precum şi un voluntar de profesie care a participat la una dintre ediţiile anterioare ale programului

Acest program se adresează persoanelor care şi-au dorit dintotdeauna să lucreze într-o organizaţie non profit şi să susţină în mod direct o anumită activitate socială. În acelaşi timp, programul vine şi în sprijinul ONG-urilor care au nevoie de forţă de muncă specializată, dar care nu pot susţine costurile salariale pentru aceşti angajaţi.

„Voluntar de profesie” a fost lansat de Fundaţia Vodafone România în 2010. În cei patru ani, 54 de voluntari au lucrat pentru organizaţii non profit din toată ţară.

Fundaţia Vodafone Group a lansat la nivel mondial programul „Voluntar de profesie” în anul 2002, sub denumirea de „World of Difference”. prezent, programul se desfăşoară în 28 de ţări din toată lumea. Mai multe detalii despre programul „Voluntar de profesie” sunt disponibile pe pagină online dedicată Fundaţiei Vodafone România, www.facebook.com/fundatiavodafone.

Lista câştigători Voluntar de profesie 2015:

  • Ana Maria Cristache, Asociaţia Lindenfeld
  • Mihaela Pintilie, Asociaţia Dăruieşte Viaţă
  • Andrei Vatra, Asociaţia Copiii de Cristal
  • Andreea Iuliana Drusan, Societatea Naţională de Cruce Roşie din România
  • Ovidiu Ursu, Fundaţia Amazonia
  • Diana Marcu, Asociaţia Inima Copiilor
  • Adrian Creţu, Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău

Fundaţia Vodafone România a finanţat, în cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale, având că beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 20 milioane Euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non profit partenere. Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească cu statut caritabil, distinctă şi independenţa de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. Mai multe detalii despre programele Fundaţiei se regăsesc pe www.fundaţia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro