Se încarcă...

380 de copii defavorizaţi din toată ţară au primit daruri de la Moş Crăciun

Bucureşti, 13 decembrie 2015 – Fundaţia Vodafone România şi Radio România au organizat, pentru al patrulea an consecutiv, un concert caritabil la Sala Radio din Bucureşti. În cadrul evenimentului, care a avut loc sâmbătă, 12 decembrie, 380 de copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, din centre sociale, centre de plasament şi centre de zi susţinute financiar de Fundaţia Vodafone România, au primit cadouri de la Moş Crăciun. Spectacolul a fost susţinut pro-bono de mai mulţi artişti români: Proconsul, Stage Academy, Lora şi Corul de copii Radio România.

Spectacolul de la Sala Radio a fost punctul culminant al programului “Scrisori pentru Moş Crăciun”, cel mai amplu program de voluntariat al Fundaţiei Vodafone România. Începând cu luna noiembrie, sub îndrumarea unui Spiriduş, copiii din centre sociale, centre de plasament şi centre de zi din Bucureşti, Sibiu, Costeşti (Argeş), Giurgiu, Râmnicu Sărat, Nicoreşti (Galaţi), Priponeşti (Galaţi), Buftea, Ilimbav (Sibiu), Slobozia şi Harseni (Braşov) i-au scris Moşului şi i-au spus ce îşi doresc să primească de Crăciun. Scrisorile rezultate au fost încărcate într-o aplicaţie, iar de acolo angajaţii Vodafone au ales copilul căruia să-i îndeplinească dorinţele. Sâmbătă, 12 decembrie, după spectacol, copiii şi-au primit cadourile în foyer-ul Sălii Radio şi au avut ocazia să-i întâlnească pe cei care şi-au asumat în acest an rolul de Moş Crăciun.

Scrisori pentru Moş Crăciun este o poveste adevărată iniţiată în 2010 din dorinţa de a oferi micilor beneficiari ai programelor Fundaţiei Vodafone România cadourile de Crăciun pe care aceştia şi le doresc. Este unul dintre cele mai emoţionante proiecte derulate de Fundaţia Vodafone România pentru că reuneşte visele a sute de copii cu dăruirea şi ataşamentul angajaţilor care, an de an, îşi iau în serios rolul de Moş Crăciun”, a spus Angela Galeta, Director, Fundaţia Vodafone România.

Radio România susţine pentru al patrulea an consecutiv această iniţiativa minunată. Ne bucurăm de fiecare dată să vedem Sala Radio plină de sute de copii fericiţi, în preajma Sărbătorilor de iarnă. Le mulţumim încă o dată artiştilor cu suflet mare, care au înţeles că, prin gestul lor, pot oferi momente de neuitat acestor copii fără posibilităţi materiale”, a declarat Ruxandra Săraru, membru în CA al Societăţii Radio România.

Dintre dorinţele exprimate de copii în scrisorile către Moş Crăciun se regăsesc: diverse articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, maşinuţe cu telecomandă, elicoptere, ghiozdane echipate complet, truse de pictură, undiţă de pescuit, trompetă sau chitară, laptop de jucărie şi, nu în ultimul rând, sănătate pentru ei şi pentru toţi cei ce le sunt apropiaţi. Mulţi dintre copii au cerut, anul acesta, un cadou simbolic şi pentru sora sau fratele mai mic şi au ţinut să îl întrebe pe Moş Crăciun despre renii lui şi despre cum e viaţă la Polul Nord.

Cei 380 de copii care au fost invitaţi la spectacolul de la Sala Radio sunt beneficiarii celor 9 ONG-uri partenere ale Fundaţiei Vodafone România: Asociaţia Hercules, Fundaţia Edelweiss, Fundaţia de Sprijin Comunitar, Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor, Fundaţia Mereu Aproape, Fundaţia Pact, Fundaţia Principesa Margareta a României, Asociaţia SOS Satele Copiilor România, Fundaţia Chance for Life ai Complexulului de Servicii pentru Protecţia Copilului Urziceni şi ai Centrului de Plasament nr. 3 Slobozia şi Borduşani.

Despre Fundaţia Vodafone România şi Mobile for Good

Fundaţia Vodafone România a finanţat, în cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale, având că beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 20 milioane Euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundaţiei se regăsesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro. Fundaţia Vodafone România este o organizaţie non-guvernamentală românească cu statut caritabil, distinctă şi independenţa de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998.

Fundatia Vodafone
Fundatia Vodafone
Fundatia Vodafone