Se încarcă...

Vodafone România şi-a extins reţeaua 4G în 19 oraşe mari ale ţării

  • Vodafone şi-a extins reţeaua 4G în încă 9 oraşe: Baia Mare, Botoşani, Buzău, Brăila, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Sibiu şi Tîrgu Mureş, alături de Bucureşti, Arad, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi, Galaţi şi Timişoara
  • Acoperirea reţelei 4G va fi de 100% din populaţie, în toate cele 19 oraşe, până la sfârşitul lunii iulie.

Bucureşti, 23 iunie, 2014 – Vodafone, cea mai performantă reţea de date din România, şi-a extins acoperirea reţelei 4G în 9 noi oraşe, ajungând la un total de 19 oraşe.

Vodafone adaugă Baia Mare, Botoşani, Buzău, Brăila, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Sibiu şi Tîrgu Mureş în aria de acoperire 4G, alături de oraşele deja existente: Arad, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi, Galaţi, Timişoara şi Bucureşti. Vodafone oferă utilizatorilor viteze 4G de până la 150 Mbps, iar până la sfârşitul lunii iulie, toate cele 19 oraşe vor avea o acoperire de 100% din populaţie.

“Ne bucurăm să oferim, de acum, serviciile 4G Vodafone românilor din 19 oraşe, la viteze de până la 150 Mbps. Vom continua extinderea treptată a reţelei 4G, astfel încât, în următorii doi ani, să acoperim integral populaţia urbană a ţării. Numărul terminalelor 4G din reţeaua noastră a ajuns la 160,000 şi tot mai mulţi clienţi ai serviciilor de business adoptă soluţiile 4G pentru a beneficia de experienţa superioară şi eficienţa crescută aduse de tehnologia 4G”, a spus Giovanni Chiarelli, CTO, Vodafone România.

Pentru clienţii companiei, Vodafone România a implementat o serie de soluţii de ultimă generaţie, prin intermediul tehnologiei 4G, precum o soluţie VPN pentru monitorizarea sondelor petroliere, monitorizare video pentru unul dintre cele mai importante porturi din ţară, sau o soluţie completă de securitate, prin supraveghere video, cu stocare centralizată a datelor şi acces de pe smartphone-uri şi tablete.

Pentru clienţii persoane fizice, Vodafone România a inclus, recent, serviciile 4G în toată gama de abonamente RED, la preţuri ce pornesc de la 19 Euro/luna (TVA inclus). Mai multe informaţii sunt disponibile pe www.vodafone.ro/abonamente.

Vodafone România a fost certificată recent pentru Management-ul de Continuitate a Afacerii (BCM), conform standardului ISO 22301, de către Lloyd’s Register Quality Assurance (LRQA). Astfel, Vodafone devine una dintre primele companii din România şi primul operator telecom din ţară care primeşte această certificare, demonstrând capacitatea de recuperare şi continuitate a operaţiunilor sale, în situaţii neprevăzute. De asemenea, Vodafone România este certificată pentru Management-ul Calităţii cu ISO 9001 tot de către Lloyd’s Register Quality Assurance (LRQA). Cele două certificări atestă inclusiv zona operaţiunilor de reţea 4G.

Totodată, Vodafone este certificată şi pentru Management-ul Standardelor de Mediu ISO 14001 de către LRQA, iar compania a fost re-certificată cu standardul ISO 27001 pentru Management-ul Securităţii Informaţiilor, în urma unui audit complet, desfăşurat de KPMG Audit Plc.

Vodafone a fost certificată de 5 ori, până în prezent, drept cea mai performantă reţea de date mobile dintre toate reţelele GSM/UMTS/CDMA din România, de către auditorul independent p3 Communications, din anul 2011.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., cel mai mare grup internaţional de telecomunicaţii mobile din lume, cu aproximativ 434 de milioane de clienţi, la 31 martie 2014. Vodafone are divizii în 30 de ţări de pe cinci continente şi peste 50 de reţele partenere în întreaga lume. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.vodafone.com.