Se încarcă...

Vodafone România a fost certificată internaţional pentru Management-ul de Continuitate a Afacerii şi Management-ul Securităţii Informaţiilor

  • Vodafone România este primul operator de telecomunicaţii şi printre primele companii din ţară certificate pentru Management-ul de Continuitate a Afacerii ISO 22301, care demonstrează capacitatea de flexibilitate, recuperare şi continuitate a sistemului, în situaţii neprevăzute
  • Şi sistemele de securitate a informaţiei ale Vodafone România sunt reconfirmate, prin certificatul ISO 27001, acordat companiei în urmă cu nouă ani şi menţinut încă de atunci

Bucureşti, 19 mai, 2014 – Vodafone România are plăcerea să anunţe că a fost certificată pentru Management-ul de Continuitate a Afacerii (BCM), conform standardului ISO 22301, de către Lloyd's Register Quality Assurance (LRQA). Astfel, Vodafone devine una dintre primele companii din România şi primul operator telecom din ţară care primeşte această certificare, demonstrând capacitatea de recuperare şi continuitate a operaţiunilor sale, în situaţii neprevăzute.

Certificarea BCM este aplicabilă design-ului, management-ului şi continuităţii (vânzări şi suport) pentru produsele şi serviciile de comunicaţii electronice, terestre şi mobile, de voce şi date, oferite de Vodafone România clienţilor săi de pe teritoriul ţării. Certificarea avizează toate zonele de operaţiuni, din sediul central şi birourile Vodafone din Bucureşti, clădirile de call-center, precum şi alte hub-uri de reţea din ţară.

Totodată, Vodafone a fost re-certificată cu standardul ISO 27001 pentru Management-ul Securităţii Informaţiilor, în urma unui audit complet, desfăşurat de KPMG Audit Plc. Vodafone a fost prima companie din România certificată potrivit standardului ISO 27001, cu 9 ani în urmă, reuşind să îl menţină în toată această perioada.

“Vodafone este prima companie de telecomunicaţii mobile din România care obţine certificarea ISO 22301 pentru Management-ul de Continuitate a Afacerii. Această recunoaştere internaţională asigura utilizatorii noştri că Vodafone deţine o capacitate puternică de recuperare şi continuitate a operaţiunilor sale în situaţii neprevăzute. În plus, certificarea ISO 27001, reînnoită pentru Management-ul Securităţii Informaţiilor, confirmă faptul că Vodafone deţine procese eficiente de securitate a informaţiilor. Aceste recunoaşteri, alături de numeroasele certificări emise de către p3 Communications pentru cea mai performanţă reţea de date mobile din România, demonstrează capacitatea Vodafone de a oferi consumatorilor şi companiilor servicii de încredere, pe o reţea robustă şi securizată”, a spus Giovanni Chiarelli, Chief Technology Officer, Vodafone România.

Vodafone România este prima companie din ţară noastră care obţine certificarea BCM ISO 22301, emisă de Lloyd's Register Quality Assurance (LRQA). Certificarea a fost acordată în urmă unui audit extins, care a avut loc în februarie şi martie 2014. Alte patru operaţiuni Vodafone, din Marea Britanie, Grecia, Germania şi Turcia, au obţinut, de asemenea, certificarea BCM ISO 22301.

Certificarea ISO 27001 pentru Management-ul Securităţii Informaţiilor confirmă că Vodafone a definit şi implementat procese eficiente de securitate a informaţiilor şi că acestea sunt actualizate permanent, pentru susţinerea eficientă a serviciilor oferite utilizatorilor săi. Certificarea include întreaga infrastructură fizică din Bucureşti, ce deserveşte diviziile de consumer şi business, departamentele financiar, relaţii cu clienţii, resurse umane, juridic şi sisteme de facturare.

De asemenea, Vodafone România este certificată pentru Management-ul Calităţii cu ISO 9001 şi Management-ul Standardelor de Mediu ISO 14001 tot de către Lloyd's Register Quality Assurance (LRQA).

În zona de reţea, Vodafone a fost recunoscută, de 5 ori, drept cea mai performantă reţea de date mobile dintre toate reţelele GSM/UMTS/CDMA din România, de către auditorul independent p3 Communications, din anul 2011.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., cel mai mare grup internaţional de telecomunicaţii mobile din lume, cu aproximativ 419 de milioane de clienţi, la 31 decembrie 2013. Vodafone are divizii în 30 de ţări de pe cinci continente şi peste 50 de reţele partenere în întreaga lume. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.vodafone.com.