Se încarcă...

Vodafone extinde parteneriatul cu Salvamont şi actualizează aplicaţia de mobil cu informaţii utile

  • Anul acesta, Vodafone România  a susţinut proiectele Salvamont cu 128.000 Euro
  • Aplicaţia Salvamont powered by Vodafone a depăşit 135.000 de descărcări şi 40.000 de utilizatori unici, lunar
  • În al doilea an de la lansare, turiştii dispun în aplicaţie de un ghid montan complet de iarnă, ce include şi starea zilnică a zăpezii şi calitatea pârtiilor de schi din întreagă ţară

Bucureşti, 11 decembrie 2014 – Vodafone România continuă parteneriatul cu Salvamont şi a investit, în 2014, 128.000 de Euro, pentru funcţionarea dispeceratului Salvamont şi îmbunătăţirea considerabilă a timpului de intervenţie a echipelor de salvare.

Astfel, Vodafone România a contribuit la dotarea cu echipamente de intervenţie în situaţii de urgenţă, achiziţia de dispozitive de monitorizare GPS pentru traseele montane şi realizarea cardurilor de membru Salvamont.
“Continuăm să sprijinim echipa Salvamont şi să le punem la dispoziţie resursele necesare pentru a fi în permanentă mai rapizi şi mai precişi în intervenţii. Vodafone este alături de Salvamont atât logistic, prin dezvoltarea dispeceratului naţional Salvamont şi dotarea cu echipamente de comunicaţii, cât şi financiar, prin sprijinul activităţilor de zi cu zi, pentru intervenţii de salvare mai uşoare şi mai rapide”, a spus Angela Galeta, Director, Fundaţia Vodafone România.

Anul acesta, aplicaţia Salvamont powered by Vodafone a depăşit 135.000 de descărcări, în creştere cu 125% faţă de 2013, şi a ajuns la 40.000 de utilizatori unici lunar. Aplicaţia este compatibilă cu smartphone-urile Android şi iOS, poate fi descărcată gratuit de către clienţii tuturor operatorilor de telefonie mobilă şi va fi disponibilă în curând şi pentru terminalele Windows Phone. De asemenea, datorită utilizării sale de către mulţi turişti din afară ţării, la începutul anului viitor, aplicaţia va fi disponibilă şi în limba engleză, pentru Android, iOS şi Windows Phone. În plus, clienţii Vodafone pot apela gratuit numărul de telefon mobil 0Salvamont (0725826668).

Special pentru acest sezon de iarnă, aplicaţia include un ghid complet, actualizat, cu informaţii despre starea zilnică a zăpezii şi calitatea pârtiilor de schi, cabane, traseele montane practicabile şi condiţiile meteo

Alături de informaţiile din aceste secţiuni, care îi ajută pe iubitorii de munte să îşi pregătească excursiile în cele mai bune condiţii, în cazul unor situaţii de urgenţă, utilizatorii  au la dispoziţie şi rubrica SOS, prin intermediul căreia pot solicită ajutorul echipei Salvamont, trimiţându-le automat acestora poziţia GPS, pentru o localizare cât mai exactă şi rapidă.

“Odată cu începerea sezonului de iarnă, le recomandăm turiştilor să schieze fără a îşi pune în pericol viaţă lor sau a altor schiori, să se echipeze în mod corespunzător pe munte şi să verifice starea vremii înainte de a pleca la drum. Ne bucurăm că avem la dispoziţie aplicaţia Salvamont, care îi ajută pe iubitorii de munte cu toate informaţiile de care au nevoie pentru a se bucură de pasiunea lor. Datorită parteneriatului cu Vodafone România, timpul de intervenţie în situaţiile de urgenţă a fost îmbunătăţit şi  reuşim să ajungem mai repede la cei care ne solicită ajutorul, dar, în acelaşi timp, şi să prevenim posibilile accidente pe munte”, afirmă Mircea Opriş, Preşedinte, Asociaţia Salvatorilor Montani din România.

Până în prezent, utilizatorii au folosit serviciul de monitorizare a locaţiei pe durata călătoriilor montane de 2.131 ori şi au efectuat 194 de apeluri SOS cu localizare GPS, prin intermediul aplicaţiei.
Vodafone România este partener oficial al Asociaţiei Montane a Salvatorilor Montani din România din 2004, sub umbrela programului „Parteneriat pentru viaţă”, ce susţine proiecte pentru salvarea de vieţi omeneşti aflate în situaţii de urgenţă. Prin intermediul acestuia, Vodafone sprijină serviciile naţionale de urgenţă SMURD şi Salvamont.
Lista completă a aplicaţiilor Vodafone este disponibilă la www.vodafone.ro/aplicaţii.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, cu aproximativ 438 de milioane de clienţi, la 30 septembrie 2014. Vodafone are divizii în 30 de ţări de pe cinci continente şi peste 50 de reţele partenere în întreagă lume. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.vodafone.com.