Se încarcă...

În cadrul unui concert caritabil organizat la Sala Radio, Sute de copii de la centre de zi şi de plasament din toată ţară îşi primesc darurile de la Moş Crăciun

Bucureşti, 12 decembrie 2014  –  Radio România şi Fundaţia Vodafone România organizează, pentru al treilea an consecutiv, un concert caritabil la Sala Radio din Bucureşti. În cadrul evenimentului, ce va avea loc sâmbătă, 13 decembrie, sute de copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, îşi vor primi cadourile de la Moş Crăciun. Spectacolul va fi susţinut pro-bono de mai mulţi artişti români: Mira, Alexandra Ungureanu, Cojo & Andrei, Bibi şi Corul de copii Radio România.

Ca în fiecare an, la finalul spectacolului, cei 274 de copii din centrele de zi şi de plasament susţinute financiar de Fundaţia Vodafone România îşi vor primi darurile de Crăciun. Darurile sunt achiziţionate cu sprijinul angajaţilor Vodafone, prin programul “Scrisori către Moş Crăciun”. Astfel, angajaţii îşi aleg câte o scrisoare a unuia dintre copiii incluşi în programele ONG-urilor susţinute de Fundaţia Vodafone România şi îndeplinesc dorinţele exprimate în scrisoare. “Scrisori pentru Moş Crăciun” este o campanie iniţiată de Fundaţia Vodafone România în anul 2010.

“Scrisori către Moş Crăciun este, poate, unul dintre cele mai emoţionante proiecte derulate de Fundaţia Vodafone România, pentru că reuneşte visele a sute de copii cu dăruirea şi ataşamentul angajaţilor, care, an de an, îşi iau în serios rolul de Moş Crăciun. ”, a spus Angela Galeta, Director, Fundaţia Vodafone România.

“Radio România susţine pentru al treilea an consecutiv această iniţiativa minunată. Ne bucurăm de fiecare dată să vedem Sala Radio plină de sute de copii fericiţi, în preajma Sărbătorilor de iarnă. Le mulţumim încă o dată artiştilor cu suflet mare, care au înţeles că, prin gestul lor, pot oferi momente de neuitat acestor copii fără posibilităţi materiale”, a declarat Ruxandra Săraru, Radio România.

Cei 274 de copii care sunt invitaţi la spectacolul de la Sala Radio sunt beneficiarii celor 10 ONG-uri partenere ale Fundaţiei Vodafone România: Asociaţia Hercules; Asociaţia Sfântul Arhidiacon Ştefan; Centrul de Plasament Sfântul Iosif; Fundaţia Edelweiss; Asociaţia Mia's Children; Asociaţia Diaconia Ajutor Internaţional; Asociaţia SOS Satele Copiilor; Asociaţia “Little People”, Fundaţia Chance for Life şi Fundaţia Principesa Margareta a României.

Dintre dorinţele exprimate de copii în scrisorile către Moş Crăciun se regăsesc: maşinuţe cu telecomanda, elicoptere, rechizite, ghiozdane echipate complet, truse de pictură, undiţa de pescuit, trompetă sau chitară, laptop de jucărie şi, nu în ultimul rând, sănătate pentru ei şi pentru toţi cei ce le sunt apropiaţi. Mulţi dintre copii au cerut, anul acesta, un cadou simbolic şi pentru sora sau fratele mai mic şi au ţinut să îl întrebe pe Moş Crăciun despre renii lui şi despre cum e viaţă la Polul Nord.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie non-guvernamentală românească cu statut caritabil, independentă şi distinctă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei 16 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat peste 768 de programe în beneficiul copiilor, bătrânilor, persoanelor defavorizate şi tinerilor cu dizabilităţi intelectuale sau locomotorii. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 17 milioane Euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-guvernamentale partenere. Mai multe detalii despre programele fundaţiei se regăsesc pe www.fundaţia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro.