Se încarcă...

Fundaţia Vodafone România va investi 360.000 euro în 7 centre de transfuzii din toată ţara

  • Asociaţia React şi Fundaţia Vodafone România vor renova cele şapte centre de transfuzii din ţară în următorii doi ani
  • Investiţia totală de renovare şi reabilitare a celor 7 centre se ridică la 360.000 euro
  • Cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului (14 iunie), în Bucureşti vor fi amenajate trei puncte mobile de analize gratuite şi două puncte de recoltare sanguină
  • 170.000 de vieţi au fost salvate până acum, prin programul naţional „O şansă pentru viaţă”

Bucureşti, 11 iunie 2014 - Asociaţia React şi Fundaţia Vodafone România continuă programul naţional „O şansă pentru viaţă” prin renovarea, dotarea şi modernizarea a 7 centre de transfuzii din ţara. Astfel, după renovarea Centrului de Transfuzii din Bucureşti, cel mai mare centru din ţară, vor urma acum centrele din Buzău, Cluj Napoca, Giurgiu, Iaşi, Slatina, Suceava şi Târgu Jiu. Investiţia totală pe care Fundaţia Vodafone România o va face pentru reabilitarea acestor 7 centre se ridică la 360.000 Euro.

În plus, anul acesta, Asociaţia React şi Fundaţia Vodafone România vor susţine şi renovarea băncii de sânge a Centrului de Transfuzii Bucureşti şi vor include 15 oraşe noi în cadrul campaniei mobile de recoltare sanguină. Astfel, locuitorii din oraşele în care nu există un centru de transfuzii, cum ar fi Alexandria, Bistriţa, Deva sau Tulcea vor avea de acum posibilitatea de a dona sânge, în cadrul caravanelor mobile care se vor deplasa periodic.

Mai mult, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge (14 iunie), Asociaţia React şi Vodafone România vor desfăşura o serie de activităţi de promovare a donării de sânge benevole în Bucureşti. Astfel, pe 13 iunie vor fi amplasate trei corturi medicale în zona Eroilor, Piaţă Română şi Splaiul Independenţei (intrare Politehnică), între orele 09.00–12.00. Toţi cei interesaţi de donarea de sânge vor primi informaţii şi vor beneficia de o serie de analize medicale gratuite (măsurarea glicemiei, hemoglobină, presiune arterială, determinarea grupei de sânge şi RH). În plus, pentru facilitarea accesului tuturor celor care doresc să doneze sânge în această săptămâna, o unitate mobilă de donare de sânge va fi amplasată:

  • în parcarea Hotelului Intercontinental (miercuri, 11 iunie, între orele 9.30–12.30)
  • în parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle) (sâmbătă, 14 iunie, între orele 11.00-15.00)

“Desfăşurăm aceste acţiuni cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorilor de Sânge cu scopul de semnala nevoia de preparate sanguine sigure pentru sistemul transfuzional românesc. Anul acesta, Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge are drept slogan „Donează sânge pentru cele care dăruiesc viaţă” şi îşi propune să tragă un semnal de alarmă privind rată mortalităţii materne şi a nevoii de produse sanguine sigure pentru mame şi nou născuţi. În 2013, numai în maternităţile din Bucureşti au fost utilizate peste 1.200 de pungi cu produse sanguine pentru salvarea femeilor care au avut complicaţii în timpul sarcinii sau la naştere.” a declarat Anca Ştefan, preşedinte Asociaţia React.

„În cei 6 ani de când desfăşurăm împreună cu Asociaţia React programul„O şansă pentru viaţă”, au fost organizate 756 de sesiuni de donare de sânge adresate publicului larg, companiilor şi instituţiilor şi 4 campanii de informare. În total, în cei 6 ani, 120.000 de persoane au donat sânge, ceea ce a contribuit la salvarea a peste 170.000 de vieţi omeneşti. Totodată, am reuşit împreună să renovăm şi să dotăm cel mai mare centru de transfuzii din ţară (Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti). Cu această nouă etapă a programului nostru, investiţia totală se ridică la aproximativ 800.000 Euro.” a declarat Angela Găletă, Director Fundaţia Vodafone România.

Asociaţia React şi Vodafone România derulează încă din 2008 cel mai amplu program naţional de donare de sânge din România - „O şansă pentru viaţă”. Programul cuprinde trei componente: campanii media de informare şi conştientizare cu privire la importantă donării de sânge; campanii mobile de donare de sânge şi proiecte de renovare şi dotare a unităţilor de transfuzii.

Despre Asociaţia React: Asociaţia React este o organizaţie neguvernamentală, creată în 2006 pentru a veni în sprijinul actorilor societăţii civile prin proiecte ample, durabile, cu impact în comunităţile vizate. Organizaţia activează în trei domenii: sănătate publică, educaţie şi integrare socială, are 5 sucursale în care lucrează mai mult de 30 de angajaţi şi peste 200 de voluntari. Până în prezent, Asociaţia React a obţinut 10 premii de excelenţă - naţionale şi internaţionale şi a contribuit la salvarea a mai mult de 200.000 de vieţi omeneşti. www.asociatiareact.ro. Mai multe informaţii despre donarea de sânge găsiţi pe site-ul proiectului www.pentruviata.com .

Despre Vodafone România: Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., cel mai mare grup internaţional de telecomunicaţii mobile din lume, cu aproximativ 434 de milioane de clienţi, la 31 martie 2014. Vodafone are divizii în 30 de ţări de pe cinci continente şi peste 50 de reţele partenere în întreaga lume. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.vodafone.com. Prin intermediul Programului de Responsabilitate Corporativă, Vodafone susţine programe pentru salvarea de vieţi omeneşti în situaţii de urgenţă (SMURD şi Salvamont), campanii de donare de sânge şi cursuri de prim ajutor (Asociaţia React) şi programe de voluntariat. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.vodafone.ro.