Se încarcă...

Brandul Vodafone aniverseaza 30 de ani de existenta

Bucuresti, 24 martie 2014  --Brandul “Vodafone” a implinit 30 de ani de existenta.  Numele Vodafone a fost mentionat pentru prima data de catre Racal Electronics Plc intr-o conferinta de presa organizata la Londra, pe 22 martie 1984. Cu aceasta ocazie, compania a anuntat lansarea primei retele de telefonie publica, cu adevarat mobile, la nivel national.

In comunicatul de presa din 1984 se mentiona ca “pentru inceput, noul serviciu se adreseaza cu precadere celor care se afla mereu in miscare, cum ar fi oameni de afaceri, reprezentanti de vanzari, jurnalisti, doctori si medici veterinari. Ne asteptam sa existe o cerere mare la nivel national, mai ales din partea celor care lucreaza in domeniul constructiilor, distributiei, serviciilor, transportului si al utilitatilor publice.”,

Numele “Vodafone” a fost inspirat de combinatia dintre cuvintele “voice” (voce), “data” (date) si “phone” (telefon) si a fost conceput de unul dintre directorii companiei si de agentia de publicitate Saatchi & Saatchi.

Astazi, Vodafone este cel mai valoros brand britanic si al 16-lea brand ca valoare din lume (Sursa: 2014 Brand Finance Global 500).

Comunicatul de presa din 1984 poate fi gasit, in original, aici.

Vodafone Romania este o divizie a Vodafone Group Plc., cel mai mare grup international de telecomunicatii mobile din lume, cu aproximativ 419 de milioane de clienti, la 31 decembrie 2013. Vodafone are divizii in 30 de tari de pe cinci continente si peste 50 de retele partenere in intreaga lume. Pentru mai multe informatii, vizitati aici.