Se încarcă...

Copiii și Internetul

În contextul tehnologizării din ce în ce mai accentuate a comunicării între oameni, considerăm că sprijinirea copiilor, adolescenților și a părinților acestora în crearea unei atitudini responsabile și sigure privind accesarea Internetului și a conținutului de pe telefonul mobil este o prioritate în cadrul strategiei noastre de susținere a comunității prin programe ce îmbunătățesc viața celor din jur.

Dorim să îi ajutăm pe părinți să prevină riscurile inerente acestei activități și pe copii să depășească situațiile abuzive la care pot fi supuși. Jocurile, muzica, filmele preferate, comunicarea cu prietenii sau colegii de școală, temele asistate de calculator și Internet reprezintă oportunități ideale de dezvoltare individuală și de grup, însă ele pot avea și efecte nedorite pe care încercăm să le prevenim.

Vodafone vine în sprijinul părinților ca partener al programului european Sigur.info, dezvoltat în România de consorțiul format din asociația Salvați Copiii, Positive Media și Focus (Centrul Român pentru Copii Dispăruți și Exploatați Sexual).

Programulîși propune să furnizeze profesorilor, părinților și copiilor cunoștințele și instrumentele necesare pentru folosirea în siguranță a serviciilor de Internet, iar mai multe detalii, inclusiv în accesarea site-ului de pe telefonul mobil, găsești pe www.sigur.info.

Informații pentru copii și adolescenți
Informații pentru părinți
Informații pentru profesori