Se încarcă...

Sfaturi utile pentru o călătorie sigură

Sfaturi utile pentru o călătorie sigură

Pentru că dorim să fii în siguranță atunci când călătorești, am întocmit o listă de sfaturi practice, menite să te ajute să eviți anumite situații riscante.

Înainte să pleci de acasă:

 

Descarcă aplicația MyVodafone – vei avea acces imediat la costuri, date despre roaming, extraopțiuni și multe alte lucruri utile pentru călătoria ta.

 

Ai grijă să ai serviciul de roaming activat și planul tarifar potrivit nevoilor tale de comunicare. Poți verifica în aplicația MyVodafone sau la *100# dacă serviciul de roaming este activ.

 

 

Îți recomandăm să te asiguri că actele de identitate și documentele de călătorie sunt valabile și în stare bună. Este preferabil să ai la tine cel puțin două acte diferite de identitate (cu fotografie) și să te asiguri că ai o copie a lor în format electronic (pe e-mail) sau fizic (pe hârtie). Îți recomandăm să nu păstrezi actele și copiile acestora în același loc.

 
 

Fii prevăzător și vei avea o călătorie liniștită – îți recomandăm să nu faci publice datele cu privire la itinerariul ales (perioadă, loc etc.). Nu poți ști niciodată cine ar putea profita de faptul că nu e nimeni la tine acasă pentru o perioadă mai lungă de timp.

 
 

Notează-ți codurile de identificare ale dispozitivelor mobile utilizate în călătorie (ex. codul IMEI pentru telefonul mobil, seria laptop-ului etc.).

 

 

 

Atenție!:
În cazul în care pierzi sau ți se fură telefonul mobil, te sfătuim să ceri blocarea cartelei SIM astfel:

 
 

Apelează

0040 372.02.2222

număr disponibil de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 - 22:00, iar în weekend și în timpul sărbătorilor legale în intervalul orar 08:00 - 18:00 (apel taxabil din străinătate/roaming).

 

Apelează

0040 372.02.2258

număr de urgență disponibil de luni până vineri, în intervalul orar 22:00 - 08:00, iar în weekend și în timpul sărbătorilor legale în intervalul orar 18:00 - 08:00. La acest număr se poate solicita blocarea sau deblocarea unui număr Vodafone și codul PUK (apel taxabil din străinătate/roaming).

Accesează Chat-ul online, utilizând datele de identificare pentru contul tău MyVodafone.

În acest fel te asiguri că eviți înregistrarea unor costuri suplimentare ce pot fi generate în numele tău de către persoane rău-intenționate.

 

Important!
Dacă ai impresia că ești în pericol adresează-te managerului hotelului în care ești cazat, poliției, ambasadei sau consulatului României din țara respectivă iar pentru mai multe recomandări utile de călătorie sau coordonatele misiunilor diplomatice ale țării noastre în străinătate, accesează site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

Sfaturi pentru o călătorie sigură

Afișează Informații complete conținutul

Cum procedezi când ești la hotel?

Afișează Informații complete conținutul

Roaming involuntar la granițe

Dacă te afli pe teritoriul României în apropierea frontierelor cu oricare din ţările vecine: Ungaria, Ucraina, Moldova, Bulgaria sau Serbia şi ai activ serviciul de Roaming este posibil să te conectezi involuntar pe una din reţelele de telefonie din ţara vecina. Acest lucru se poata întampla în cazul în care in setarile de rețea ale telefonului tău mobil opțiunea de căutare a reţelei mobile este configurată pe modul "Automatic/Auto". Pentru a evita taxarea conform tarifelor de Roaming, îţi recomandăm să actualizezi setările rețelei mobile pe telefonul tău mobil, selectând modul "Manual" și rețeaua Vodafone România. În acest mod telefonul tău nu se va conecta automat la o rețea din țara vecină. Îţi recomandăm ca atunci când te afli în apropierea graniţei cu oricare din ţările menționate mai sus, să verifici ocazional telefonul tău si sa te asiguri că eşti localizat în continuare în reţeaua Vodafone România.