Se încarcă...

Roaming pentru abonati

Roaming reglementat in Spațiul Economic European (SEE)

Începând cu 15 iunie 2017, toți clienții Vodafone care au abonamente deschise la roaming pot utiliza automat, în țările SEE (Uniunea Europeană, Islanda, Lichtenstein și Norvegia) beneficiile naționale (minute/SMS-uri naționale, MB internet pe mobil), în limita Politicii de Utilizare Rezonabilă descrisa mai jos.

Apelurile primite în roaming, în țările SEE sunt gratuite. După consumarea beneficiilor incluse în abonamente se aplică tarifele naționale.

Serviciul de roaming în țările SEE este compatibil doar cu anumite oferte sau abonamente, conform portofoliului comercial. Abonamentele care au doar acces național nu sunt compatibile cu serviciul de roaming; dacă ai un abonament doar cu acces național poți alege oricând un abonament cu acces la serviciul de roaming în țările SEE.

Politica de utilizare rezonabila a serviciilor de roaming in SEE

În situaţia unei utilizări excesive, abuzive sau anormale a Serviciului de roaming in SEE, conform Regulamentului de roaming UE 531/2012 modificat şi completat de Regulamentul Roaming U.E. 612/2022, Vodafone are dreptul să aplice urmatoarele tarife: 0,022€ /minut apel efectuat catre statele din SEE, 0,0055€ / minut apel primit, 0,004€ / SMS (fara TVA), 0,002€ /MB.

Beneficiile de internet pe mobil cuprinse în abonamentul naţional (inclusiv extraopțiuni, bonusuri sau alte beneficii) sunt limitate pentru consumul în Roaming în SEE, în conformitate cu prevederile art. 4 din Regulamentul nr. 2016/2286. Volumul de internet pe mobil disponibil în Roaming în SEE se calculează utilizând următoarea formula: = 2 * Prețul total al abonamentului (incluzând orice Extraopțiuni tarifate) / 2

 
Află aici câți GB din abonamentul tău poți folosi în Roaming.
Introdu în câmpul de mai jos valoarea abonamentului tău actual (abonament + extraoptiuni, cu exceptia ratelor de telefoane), în EUR (fără TVA):

 
 
Ce inseamna o utilizare excesiva, abuziva sau anormala a Serviciului de roaming in SEE?

Conform Regulamentului de roaming UE 531/2012 modificat şi completat de Regulamentul UE 2016/2286, pentru a determina daca o utilizare este excesiva, abuziva și anormala vor fi analizati următorii indicatori obiectivi:

  • Indicatori privind prezența fizică (conectarea cartelei SIM) și consumul (traficul de voce, SMS sau internet), în mod cumulat și pentru o perioadă de cel puțin 4 (patru) luni. Astfel, se întelege că Serviciile sunt utilizate abuziv în Roaming dacă, pe o durata de 4 luni consecutive:
    • consumul de servicii în Roaming, pentru fiecare tip de serviciu în parte (SMS, voce, internet), excede consumul la nivel național,
    • dacă conectare cartelei SIM se realizează predominant în Roaming, raportat la conectarea Cartelei la nivel national.
  • O perioadă lungă de inactivitate a unei Cartele SIM, asociată unei utilizări preponderente sau chiar exclusive în roaming
  • Cumpărarea și utilizarea succesivă în roaming a mai multor cartele SIM de către același client.

Acesti indicatori reprezinta dovada unei utilizări excesive, abuzive si anormale a serviciilor de Roaming.

În cazul în care există dovezi bazate pe indicatorii obiectivi menționați mai sus, Vodafone avertizează Clientul cu privire la comportamentul detectat si la posibilitatea aplicarii Suprataxei, începând cu data avertizării. În absența unei modificări a comportamentului de utilizare a serviciilor de Roaming reglementate într-un termen de două săptămâni, Vodafone va aplica Suprataxa pentru orice utilizare ulterioară datei respectivei avertizări, a serviciilor de Roaming reglementate, cu cartela SIM în cauză. Vodafone încetează să aplice Suprataxa de îndată ce comportamentul Clientului nu mai indică riscul unei utilizări abuzive sau anormale a serviciilor de roaming.

Consultă aici termenele și condițiile complete aplicabile Serviciului de Roaming reglementat în Spațiul Economic European pentru profesioniști.”