Se încarcă...

Înrolare în Apple Business Manager

Vodafone România oferă gratuit clienților business serviciul de facilitare a înrolării terminalelor mobile Apple achiziționate de la Vodafone în programul Apple Business Manager, respectiv Apple School Manager pentru clienții din domeniul Educație și Învățământ (program cunoscut anterior sub denumirea de Apple Device Enrollment Program).

Beneficii:

Grad ridicat de securitate

Dispozitivele sunt înrolate automat în platforma de management a dispozitivelor mobile (MDM) a companiei. Utilizatorii finali nu mai au posibilitatea să elimine de pe dispozitiv setările conforme cu politica internă a companiei.

Reducerea costurilor & efortului de administrare

Nu sunt necesare procese manuale – configurarea și administrarea dispozitivelor se face wireless. Echipele IT pot superviza wireless dipozitivele iOS aparținând companiei.

Configurare simplificată a dispozitivului

Echipele IT au posibilitatea să configureze rapid și ușor dispozitivele, iar utilizatorii sunt ghidați prin procesul de activare cu ajutorul “Setup Assistant” încorporat în dispozitiv.

Clienții business au flexibilitatea de a alege dacă terminalele Apple comandate de la Vodafone vor fi sau nu înrolate în Apple Business Manager. La fiecare comandă de terminale Apple, clientul trebuie să menționeze dacă și câte dintre terminale dorește să fie înrolate în programul Apple DEP (Apple Business Manager sau Apple School Manager). În lipsa solicitării exprese a clientului, terminalele Apple furnizate de Vodafone NU vor fi înrolate în programul Apple Business Manager, respectiv Apple School Manager.

Mai multe detalii

Apple Business Manager/Apple School Manager este un serviciu online care automatizează procesul de înrolare și configurare a dispozitivelor Apple iOS și OS X (iPad, iPhone si Mac) în aplicația de gestionare a dispozitivelor mobile (MDM - Mobile Device Management) utilizată de compania dumneavoastră. Din portalul Apple (https://business.apple.com sau https://school.apple.com/ ) administratorul IT al companiei poate:

  • să preconfigureze setările dispozitivelor (inclusiv la ce aplicații și servicii poate avea acces fiecare dispozitiv, în funcție de profilul de utilizator)
  • să seteze dispozitivele să se înroleze automat în aplicația MDM a companiei, indiferent de platforma utilizată (Vodafone Secure Device Manager, MS Intune, BlackBerry UEM, Cisco Meraki, etc.)

În acest fel, dispozitivele înrolate în programul Apple Business Manager nu necesită o configurare manuală. Fiecare dispozitiv este asignat serverului de management al dispozitivelor mobile după numărul de serie al dispozitivului sau după numărul de comandă. Atunci când dispozitivul este activat, Apple primește o notificare, recunoaște contul Apple DEP al companiei („Organization ID”) și redirectează dispozitivul către serverul MDM corespunzător, iar dispozitivul este configurat automat cu setările aferente. Astfel, utilizatorii finali nu mai au posibilitatea să opteze să nu se înroleze în platforma MDM a companiei sau să elimine de pe dispozitiv setările conforme cu politica internă a companiei.

Condiții de eligibilitate

Pentru a putea fi înrolate în Apple Business Manager, respectiv Apple School Manager, dispozitivele Apple achiziționate de la Vodafone România, trebuie să fie îndeplinite simultan următoarele condiții: