Se încarcă...

M2M - Management flotă

Vodafone Fleet Management este o soluție de localizare și monitorizare prin GPS a flotelor auto a companiilor de diferite dimensiuni. Soluția poate fi adaptată oricărui domeniu de activitate, fiind un sistem complet pentru gestiunea flotei auto prin GPS, care permite vizualizarea traseului fiecărui vehicul, îmbunătățirea managementului și controlul șoferilor, pastrarea evidenței timpilor de condus și analiza datelor istorice în vederea eficientizării costurilor.

Soluția Vodafone Fleet Management funcționează în felul următor:

Ce asigură Vodafone Fleet Management :

Monitorizarea parcursului:

 • prin intermediul aplicației mobile ce poate fi instalată pe telefoane cu iOS sau Android
 • permite localizarea și vizualizarea poziției vehiculelor în timp real, inclusiv a vitezei și a direcției lor de deplasare
 • clientul poate defini puncte și zone de interes și/sau de proximitate

Monitorizarea activității:

 • clientul primește notificări în timp real asupra depășirii vitezei legale sau pornirea motorului după o anumită oră, intrarea sau ieșirea din punctul de interes sau a unei zone, staționarea prelungită etc.
 • permite monitorizarea nivelului și consumului de combustibil prin citirea datelor din calculatorul de bord. De asemenea, permite măsurarea debitului și trimiterea de alerte la scăderea bruscă a nivelului de combustibil din rezervor
 • permite verificarea și monitorizarea comportamentului șoferului prin atenționări inteligente, elemente preventive și scoring pentru siguranță și economicitate;

Administrare adecvată

 • A resurselor companiei – clientul poate vedea oricând numărul de vehicule, șoferi, grupuri și utilizatori, alocările fiecărui angajat, programul de lucru etc.
 • permite mentenanța operațiilor flotei auto – clientul primește alerte în cazul expirării documentelor (RCA, Casco, ITP, etc) sau în cazul în care trebuie să alimenteze cu carburant, are în permanență o evidență a cheltuielilor și un inventar etc.
 • clientul are la dispoziție un program de lucru cu următoarele atribute: pontaj flexibil, separarea utilizării vehiculului de serviciu în interes personal etc.
 • aplicația permite identificarea șoferului
 • clientul poate exporta/raporta informațiile în fișiere tip csv, txt, pdf, sau le poate integra cu alte aplicații.

Monitorizare facilă
parc auto

 

Volumul mare de informații ce sunt preluate de la echipamente face dificilă urmărirea lor în timp real. Pentru a veni în ajutorul managerilor de flotă, am implementat un modul de alertare atunci când un anumit eveniment are loc. Dispecerul poate defini alerte atat pentru cazuri excepționale (accident, deconectare echipament, lipsă semnal GPS, etc), cât și pentru situații care contravin politicii firmei (depășiri viteză legală, staționare prelungită, staționare cu motor pornit, activitate în afara programului de lucru, etc).

Eficiențe operaționale
 

 

Pentru o gestionare completă a parcului auto, dispecerul are la dispoziție intrumente de definire și monitorizare a operațiilor specifice: programare revizii, notificare expirări documente, înregistrare reparații, accidente, amenzi, alimentări carburant, inventar vehicul, eliminarea foilor de parcurs completate manual de soferi etc. Toate aceste operații permit și introducerea costurilor aferente, oferind astfel posibilitatea de a se putea raporta un cost operațional per km sau ora de funcționare la nivel de vehicul, departament sau flotă.

Reducere costuri
combustibil/mentenanță:

 

Toate datele înregistrate de la echipamentele GPS sunt preluate, validate și procesate pentru a putea fi folosite în cadrul rapoartelor din aplicație. Există o suită extinsă de rapoarte ce oferă informații utile privind activitatea flotei: Foi Parcurs, Staționări, Depășiri viteză, Consum carburant, Verificare alimentari carburant, Deplasări business vs personal, Deplasări în Weekend, Pontaj șofer, Evenimente senzori, FAZ utilaje și multe altele.

Creștere productivitate,
venituri/mașină:

 

Prin multitudinea de rapoarte se pot face analize de activitate zilnică şi lunară atât la nivel de maşină, cât şi la nivel de flotă.

Dacă ești interesat de produs, lasă-ne datele tale și un consultant Vodafone
te va contacta în cel mai scurt timp.

 


*Câmpuri obligatorii

Vei fi contactat de unul dintre agenții noștrii în maximum 48 ore în intervalul L-V 9-18