Se încarcă...

Asistență

Înapoi

Analogic TV

 
De ce reviziile sau avariile din reteaua S.C. Electrica ne afecteaza semnalul? Nu exista o solutie tehnica sa nu mai depindem de reteaua S.C. Electrica?

Vodafone are in plan dotarea tuturor retelelor sale din tara cu surse independente de energie, astfel incat intreruperile S.C. Electrica sa nu prejudicieze clientii Vodafone. Acest proiect de investitie a inceput in cateva orase si va fi aplicat la nivelul tuturor localitatilor in care Vodafone este prezent.

 
 
   
Sunetul unor canale este distorsionat, desi imaginea este buna.

Verifica daca standardul de sunet este setat corect. La unele televizoare trebuie selectat standardul de sunet manual daca televizorul nu are optiune automata pentru aceasta functie. Consulta manualul televizorului pentru a alege corect standardul de sunet. Daca prin aceste reglaje nu ai rezolvat problema incearca sa refaci acordul tunner-ului (rememorarea programului in aceeasi pozitie).

 
 
   
Am mutat televizorul, iar calitatea tuturor programelor s-a inrautatit.

Verifica toate conexiunile din casa, prelungitoare si adaptoare. Asigura-te ca toate conexiunile cu televizorul functioneaza corect.

 
 
   
Un program a disparut sau calitatea sa a scazut, dar celelalte programe functioneaza normal.

Verifica daca acordul fin al acelui program nu a fost modificat. Daca este posibil, verifica daca aceeasi problema apare si la un alt televizor sau intreaba un vecin.

 
 
   
Pe toate programele imaginea este instabila sau nu exista, dar sunetul functioneaza. Imaginea este rosie, verde sau albastra. Teletextul nu merge.

Cel mai probabil, televizorul tau nu functioneaza normal. Contacteaza un depanator TV.

 
 
   
De ce clientii care sunt abonati "la cablu" sunt obligati sa plateasca si pe factura pe care o primesc de la S.C. Electrica "inca un abonament pentru televizor"?

Abonamentul lunar la cablu nu contine "Contributia Platita de Fiecare Familie care detine un Televizor pentru sustinerea televiziunii publice". Operatorii de cablu retransmit programele televiziunii publice fara a plati drepturi de retransmisie.

Toate posturile detinute de Societatea Romana de Televiziune sunt canale obligatorii in grilele operatorilor de cablu conform Legii Audiovizualului.

 
 
   
De ce HBO nu face parte din grila de programe de baza?

HBO este un canal de filme fara publicitate care se difuzeaza numai in sistem Pay-TV pe baza unui dispozitiv de acces conditionat.

 
 
   
Doresc sa vizionez un canal care nu este in grila de programe furnizata acum de Vodafone. Ce pot face?

Transmite-ne solicitarea ta intr-un Centru de Relatii Clienti sau apeland numarul 031 1000 405. Daca optiunea respectiva este extinsa vom initia demersuri pentru introducerea canalul solicitat de tine.

 
 
   
De ce anumite canale pe care mi le doresc se afla in grila analogica din alte orase?

Grilele analogice sunt construite pe baza reglementarilor legale in vigoare si luand in considerare preferintele majoritatii clientilor si specificul etnic si cultural al fiecarei zone. Date fiind limitarile tehnice ale retelelor analogice, introducerea unui canal nou intr-o grila analogica implica eliminarea unui canal existent.

 
 
   
De ce anumite canale, din lista de canale obligatorii la retransmisie, nu sunt prezente in grila mea de programe?

Conform prevederilor legale in vigoare, operatorii au obligatia de a include in grila canale obligatorii la retransmisie in cuantum de pana la 25% din numarul total al posturilor TV oferite. Astfel, in functie de numarul total de canale din grila analogica, 25% dintre acestea trebuie sa fie selectate din lista de canale obligatorii, publicata de Consiliul National al Audiovizualului.