Se încarcă...

Asistență

Înapoi

Internet

 
Pot beneficia de IP static? Ce trebuie sa faca pentru a avea IP static?

Clientii Vodafone persoane fizice nu beneficiaza de IP static. IP-urile statice sunt disponibile doar clientilor care incheie contracte pe persoana juridica.

 
 
   
Care sunt pasii pentru a seta IP-ul/DNS-ul pe automat, prin DHCP?

Se apasa butonul de START, se selecteaza optiunea Control Panel si se alege optiunea Network Connections. Se selecteaza iconita Local Area Connection, se da un click dreapta si se alege optiunea Properties.

Din noua fereastra se selecteaza cu dublu click optiunea Internet Protocol TCP/IP, deschizandu-se astfel o alta fereastra in care se bifeaza optiunile "Obtain an IP address automatically" si "Obtain DNS server address automatically".

Se apasa OK pentru a inchide ferestrele deschise anterior.

 
 
   
De ce nu imi apare iconita Local Area Connection in bara de start?

Daca nu apare iconita Local Area Connection in bara de start, se verifica daca aceasta nu a fost dezactivata. Se apasa butonul de START, se selecteaza optiunea Control Panel dupa care optiunea Network Connections si selectam cu click dreapta iconita Local Area Connection de unde se alege optiunea Enable.

 
 
   
Care este limita pentru traficul de date?

Serviciile noastre fixe de acces la internet nu au nici un fel de limitare a vitezei de download sau upload, indiferent de abonament.

 
 
   
Sunt abonat al serviciului de internet al Vodafone, dar nu pot accesa nici un site. Ce pot face?

Modem-ul trebuie sa fie sincronizat. Acest lucru se verifica prin a observa daca led-ul de "Online" este aprins continuu.

Cablul (UTP sau USB) trebuie sa fie introdus corect atat in modem cat si in calculator (placa de retea sau portul USB). Daca led-ul “Link” de pe modem este stins inseamna ca nu exista conectivitate intre modem si PC. Trebuie sa verifici cablul intre modem si calculator si instalarea corecta a driverelor pentru placa de retea sau USB.

Daca folosesti un proxy server, te rugam sa dezactivezi aceasta optiune daca ai probleme in accesarea Internetul-ui. Pentru a ajunge la aceasta optiune, in browser-ul Internet Explorer (exemplu) trebuie parcursi urmatorii pasi: se deschide Internet Explorer--> Tools--> Connections--> LAN Settings.

Daca accesul pe un site nu se poate face dupa introducerea adresei in litere (www.yahoo.com) dar, daca in Browser in campul "Address" se introduce adresa de IP a acestui site (216.145.12.53) si functioneaza, trebuie sa contactezi departamentul Relatii cu Clientii la numarul de telefon 0311 000 405.

 
 
   
Ce se intampla atunci cand led-ul de "Online" se aprinde intermitent? (!!)

Este posibil ca modemul sa fie desincronizat. Se scoate din priza modemul pentru aproximativ 10 secunde dupa care se reconecteaza. Daca situatia persista trebuie sa iei legatura cu Centrul de Relatii cu Clientii la numarul de telefon 0311 000 405.

 
 
   
Setari DHCP Windows Vista, Windows 7

Daca folosesti Start Menu, da click pe Control Panel

Selecteaza View network status and tasks de sub Network and Internet

 

Modul de vizualizare default in Control Panel este Control Panel Home. Click pe Manage network connections

Click dreapta pe Local area connection si selecteaza Properties

 

Click pe Properties

Selecteaza Internet Protocol (TCP/IP) apoi click pe Properties.

Selecteaza Obtain IP address automatically si Obtain DNS server address automatically

 

Apasa OK

 
 
   
Setari DHCP pentru Windows XP, 2000, 2003

Daca folosesti Start Menu standard, da click pe Start, Control Panel. Schimba Control Panel pe Classic Views daca nu este deja in acest mod.

Click pe Network Connections

Click pe Local Area Connection. Daca esti conectat pe wireless, sau pe alt tip de conexiune, selecteaza aceasta conexiune.

Click pe Properties

Selecteaza Internet Protocol (TCP/IP) apoi click pe Properties. Daca TCP/IP nu este afisat, click pe Install si alege Protocol. Click pe Add. Selecteaza TCP/IP, apoi apasa OK.

Selecteaza Obtain IP address automatically si Obtain DNS server address automatically

Click pe OK, sau inchide fereastra daca nu este un buton OK, pina revii la desktop-ul normal.

 
 
   
Setari DHCP pentru Windows 98, Me

Click pe Start Selecteaza, meniul Settings, Selecteaza Control Panel

In Control Panel, click pe iconul Network pentru a deschide meniul de configurare al retelei

Selecteaza TCP/IP -> Ethernet Adapter. Numele exact al adaptorului de retea variaza in functie de tipul placii de retea instalate.NU confunda cu TCP/IP -> Dialup Adapter care se refera la altceva.Dupa ce adaptorul este selectat, click pe butonul Properties pentru a afisa setarile TCP/IP pe acest adaptor.

Click pe tab-ul IP Address ca in exempluSelecteaza optiunea Obtain an IP address automaticallyClick pe OK pentru a continua

Click pe butonul Yes pentru a restarta calculatorul.Dupa restart, computerul va fi setat sa foloseasca DHCP pentru a obtine o adresa IP automat.

 
 
   
Am schimbat sistemul de operare Windows si am uitat IP-ul/DNS-ul.

IP-ul/DNS-ul trebuie sa fie setate pe automat. Conexiunea la internet prin modemul Vodafone necesita alocarea unui IP dinamic prin DHCP.