Se încarcă...

Asistență

Înapoi

Internet

 
Pot beneficia de IP static? Ce trebuie sa faca pentru a avea IP static?

Clientii Vodafone persoane fizice nu beneficiaza de IP static. IP-urile statice sunt disponibile doar clientilor care incheie contracte pe persoana juridica.

 
 
   
Pe iconita Local Area Connection imi apare mesajul Cable unplugged.

Conexiunea fizica dintre PC si modem nu este realizata corespunzator (cabluri conectate incorect)

 
 
   
Care sunt pasii pentru a seta IP-ul/DNS-ul pe automat, prin DHCP?

Se apasa butonul de START, se selecteaza optiunea Control Panel si se alege optiunea Network Connections. Se selecteaza iconita Local Area Connection, se da un click dreapta si se alege optiunea Properties.

Din noua fereastra se selecteaza cu dublu click optiunea Internet Protocol TCP/IP, deschizandu-se astfel o alta fereastra in care se bifeaza optiunile "Obtain an IP address automatically" si "Obtain DNS server address automatically".

Se apasa OK pentru a inchide ferestrele deschise anterior.

 
 
   
De ce nu imi apare iconita Local Area Connection in bara de start?

Daca nu apare iconita Local Area Connection in bara de start, se verifica daca aceasta nu a fost dezactivata. Se apasa butonul de START, se selecteaza optiunea Control Panel dupa care optiunea Network Connections si selectam cu click dreapta iconita Local Area Connection de unde se alege optiunea Enable.

 
 
   
Ma pot conecta doar pe pagina implicita.

Selecteaza meniul Tools din browser-ul pe care il folosesti dupa care alege optiunea Internet Options. In noua fereastra deschisa selecteaza tab-ul Connections si apoi optiunea Lan Settings. In noua fereastra nici una dintre cele 3 optiuni existente nu trebuie sa fie bifate. Optiunile sunt: "Automatically detect settings/ Use automatic configuration script/Use a proxy server for your LAN"

 
 
   
Doresc sa ma conectez la internet si imi apare mesajul "This webpage is not available offline". Ce fac?

Trebuie sa selectezi meniul File din browser si sa debifezi optiunea "Work Offline"

 
 
   
Care este limita pentru traficul de date?

Serviciile noastre fixe de acces la internet nu au nici un fel de limitare a vitezei de download sau upload, indiferent de abonament.

 
 
   
Sunt abonat al serviciului de internet al Vodafone, dar nu pot accesa nici un site. Ce pot face?

Modem-ul trebuie sa fie sincronizat. Acest lucru se verifica prin a observa daca led-ul de "Online" este aprins continuu.

Cablul (UTP sau USB) trebuie sa fie introdus corect atat in modem cat si in calculator (placa de retea sau portul USB). Daca led-ul “Link” de pe modem este stins inseamna ca nu exista conectivitate intre modem si PC. Trebuie sa verifici cablul intre modem si calculator si instalarea corecta a driverelor pentru placa de retea sau USB.

Daca folosesti un proxy server, te rugam sa dezactivezi aceasta optiune daca ai probleme in accesarea Internetul-ui. Pentru a ajunge la aceasta optiune, in browser-ul Internet Explorer (exemplu) trebuie parcursi urmatorii pasi: se deschide Internet Explorer--> Tools--> Connections--> LAN Settings.

Daca accesul pe un site nu se poate face dupa introducerea adresei in litere (www.yahoo.com) dar, daca in Browser in campul "Address" se introduce adresa de IP a acestui site (216.145.12.53) si functioneaza, trebuie sa contactezi departamentul Relatii cu Clientii la numarul de telefon 0311 000 405.

 
 
   
Ce se intampla atunci cand led-ul de "Online" se aprinde intermitent? (!!)

Este posibil ca modemul sa fie desincronizat. Se scoate din priza modemul pentru aproximativ 10 secunde dupa care se reconecteaza. Daca situatia persista trebuie sa iei legatura cu Centrul de Relatii cu Clientii la numarul de telefon 0311 000 405.

 
 
   
Setari DHCP Windows Vista, Windows 7

Daca folosesti Start Menu, da click pe Control Panel

Selecteaza View network status and tasks de sub Network and Internet

 

Modul de vizualizare default in Control Panel este Control Panel Home. Click pe Manage network connections

Click dreapta pe Local area connection si selecteaza Properties

 

Click pe Properties

Selecteaza Internet Protocol (TCP/IP) apoi click pe Properties.

Selecteaza Obtain IP address automatically si Obtain DNS server address automatically

 

Apasa OK