Se încarcă...

Asistență

Înapoi

Roaming

 
Cum apelez numerele din România în roaming?

Formezi prefixul +40 sau 0040 în faţa numărului de telefon din România. Dacă încerci să apelezi direct din agendă, conexiunea nu se va realiza decât dacă numărul de telefon este salvat în format internațional (adică cu prefixul +40 sau 0040). Orice număr pe care îl apelezi din roaming trebuie să fie format cu prefixul de țară.

 
 
   
Cum sunt taxaţi cei din ţară atunci când sunt apelaţi din roaming?

Vor fi tarifați normal, indiferent de ţara din care provin apelurile tale. Dacă îi suni tu, nu plătesc nimic, iar dacă te sună ei, sunt taxaţi normal, conform tarifelor naţionale.

 
 
   
De la revenirea în țară, convorbirile pe care le-am avut în roaming îmi sunt afișate pe următoarele 2 facturi. De ce?

În ţările în care călătoreşti foloseşti serviciul de roaming prin reţelele cu care Vodafone are încheiate parteneriate de telefonie mobilă. Astfel, pentru a-ţi putea factura apelurile efectuate sau primite, Vodafone trebuie să primească rapoartele de trafic de la reţeaua folosită de tine. Rapoartele nu sunt primite întotdeauna în timp util pentru facturare şi din acest motiv există situaţii în care poţi regăsi apelurile din roaming pe 2 facturi.

 
 
   
Sunt taxat suplimentar dacă apelez cost control din roaming?

Nu, apelurile către *123# sunt netaxabile.

 
 
   
Cum sunt taxate conexiunile efectuate în roaming prin abonamentele Vodafone Mobile Broadband?

Tarifele sunt cele standard conform serviciului Vodafone Wolrd. Poți cere detalii suplimentare la *222.

 
 
   
Mă aflu în roaming şi mi-am redirecţionat apelurile către un alt număr de telefon. Cum sunt taxat dacă primesc un apel?

Vei fi tarifat la preţul unui apel în roaming de pe numărul tău pe numărul pe care ai redirecţionat apelurile. De asemenea, eşti tarifat şi pentru apelul primit pe numărul tău, cu tariful valabil în roaming pentru apeluri primite.

 
 
   
Cum identific apelurile din roaming pe factură? Dar SMS-urile?

Detaliile despre apelurile din roaming sunt prezentate separat, pentru fiecare operator în parte, în dreptul Conv. Roaming.

Mesajele trimise vor apărea de 2 ori pe factură: o dată la detalierea serviciilor naţionale, cu afişarea numărului către care s-a trimis SMS (tarifare 0) şi o dată la "Servicii în roaming", unde se va afişa numărul centrului de mesaje (tarifare aferentă Zonei Vodafone World). Ora care apare pe factură la servicii roaming este ora trimiterii SMS-ului din ţara respectivă), iar ora care apare pe factură la servicii naţionale este ora României. Mesajele primite în roaming vor fi afişate la detalierea pentru "Servicii roaming", cu centrul de mesaje corespunzător reţelei din care s-a primit mesajul.

 
 
   
Pentru activarea serviciului de roaming se cere o plată în avans sau o garanţie?

Da, există posibilitatea de a se solicita o plată în avans sau o garanţie, în cazul unor costuri suplimentare mai mari decât în ţară.

 
 
   
Cum sunt taxat când primesc un apel în Vodafone Vox?

Nu ești taxat pentru acest serviciu, dar ascultarea mesajelor vocale este taxată conform tarifelor de roaming din țara în care te afli, la momentul respectiv.

 
 
   
Pot folosi laptopul cu internet de la Vodafone în străinătate?

Da, accesează acest link, și alege una dintre variantele propuse sau apelează Serviciul Relaţii clienţi la *222. Îi poți spune ghidului Andreea ”Vreau să folosesc internetul pe laptop în străinătate” și vei primi informațiile dorite.