Se încarcă...

Asistență

Înapoi

Roaming

 
Cum sunt taxat când primesc un apel în Vodafone Vox?

Nu ești taxat pentru acest serviciu, dar ascultarea mesajelor vocale este taxată conform tarifelor de roaming.

 
 
   
De la revenirea în țară, convorbirile pe care le-am avut în roaming îmi sunt afișate pe următoarele 2 facturi. De ce?

În ţările în care călătoreşti foloseşti serviciul de roaming prin reţelele cu care Vodafone are încheiate parteneriate de telefonie mobilă. Astfel, pentru a-ţi putea factura apelurile efectuate sau primite, Vodafone trebuie să primească rapoartele de trafic de la reţeaua folosită de tine. Rapoartele nu sunt primite întotdeauna în timp util pentru facturare şi din acest motiv există situaţii în care poţi regăsi apelurile din roaming pe 2 facturi.

 
 
   
Cum reduc costurile în roaming?

Dacă administrezi un abonament de grup şi ai acces la aplicaţia de VPN pentru alocare şi restricţionare de minute, îţi recomandăm Roaming in Control pentru a aloca minute fiecărui angajat care foloseşte telefonul în roaming, având astfel controlul costurilor.

Mai multe opțiuni sunt disponibile aici.

 
 
   
Cum apelez numerele din România în roaming?

Formezi prefixul +40 sau 0040 în faţa numărului de telefon din România. Dacă încerci să apelezi direct din agendă, conexiunea nu se va realiza decât dacă numărul de telefon este salvat în format internațional (adică cu prefixul +40 sau 0040). Orice număr pe care îl apelezi din roaming trebuie să fie format cu prefixul de țară.

 
 
   
Cum sunt taxaţi cei din ţară atunci când sunt apelaţi din roaming?

Vor fi tarifați normal, indiferent de ţara din care provin apelurile tale. Dacă îi suni tu, nu plătesc nimic, iar dacă te sună ei, sunt taxaţi normal, conform tarifelor naţionale.

 
 
   
Sunt taxat suplimentar dacă apelez cost control din roaming?

Nu, apelurile către *123# sunt netaxabile.

 
 
   
Cum identific apelurile din roaming pe factură? Dar SMS-urile?

Detaliile despre apelurile din roaming sunt prezentate separat, pentru fiecare operator în parte, în dreptul Conv. Roaming.

Mesajele trimise vor apărea de 2 ori pe factură: o dată la detalierea serviciilor naţionale, cu afişarea numărului către care s-a trimis SMS (tarifare 0) şi o dată la "Servicii în roaming", unde se va afişa numărul centrului de mesaje (tarifare aferentă Zonei Vodafone World). Ora care apare pe factură la servicii roaming este ora trimiterii SMS-ului din ţara respectivă), iar ora care apare pe factură la servicii naţionale este ora României. Mesajele primite în roaming vor fi afişate la detalierea pentru "Servicii roaming", cu centrul de mesaje corespunzător reţelei din care s-a primit mesajul.

 
 
   
Pentru activarea serviciului de roaming se cere o plată în avans sau o garanţie?

Da, există posibilitatea de a se solicita o plată în avans sau o garanţie, în cazul unor costuri suplimentare mai mari decât în ţară.

 
 
   
Cum sunt taxate conexiunile efectuate în roaming prin abonamentele Vodafone Mobile Broadband?

Tarifele sunt cele standard conform serviciului Vodafone Wolrd. Poți cere detalii suplimentare la *222.

 
 
   
Cum pot achita factura din străinătate?
  • din contul tău My Vodafone, secţiunea Contul meu > Facturi, plăţi şi reîncărcări, prin card bancar;
  • apelează gratuit *121# sau *100# apoi alege ramurile Factură și plăți > Factura ta pentru a afla informaţiile de care ai nevoie.